Slovenija

Prometna nesreča s smrtnim izidom

STA/M.J.
10. 6. 2013, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V nedeljo ob 18.25 se je na cesti med Novim mestom in Šentjernejem izven naselja Mokro polje zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 17-letni voznik motornega kolesa iz Leskovca pri Krškem, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

17-letni voznik motornega kolesa iz Leskovca pri Krškem je zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču trčil v osebni avtomobil, ki ga je iz Novega mesta proti Šentjerneju pravilno pripeljal 26-letni voznik iz Pristave pri Šentjerneju. Motorist je bil v silovitem trčenju tako hudo telesno poškodovan, da je za posledicami poškodb na kraju nesreče umrl.

Sicer pa so policisti v noči na ponedeljek obravnavali 53 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, dve osebi sta bili poškodovani huje, 20 pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 63 kršitev javnega reda in miru ter 111 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 41-krat posredovali na javnih krajih in 22-krat v zasebnih prostorih. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 48 tatvin, 31 vlomov, 21 poškodovanj tuje stvari, po 3 ropi in povzročitve telesnih poškodb, po dve kaznivi dejanji nasilja v družini in ogrožanja varnosti ter kaznivo dejanje ponarejanja listin.