Slovenija

Seznam podjetij, ki sta jih 'ugrabila' Janković in Golobič

R.S.
7. 6. 2013, 07.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenska energetika – obljubljena dežela vseh političnih opcij, a kot kaže, že zadnjih nekaj let vajeti v rokah držita Gregor Golobič in Zoran Janković.

Mediaspeed

Anonimni vir nas je obvestil o kadrovanjih, ki se po političnih zvezah odvijajo v slovenskih energetskih družbah. Večino tega kadrovanja naj bi opravila nekdanji predsednik Zaresa Gregor Golobič ter Zoran Janković. Kadrovanja naj bi se odvijala vsepovprek, tudi brez razpisov in brez ustreznih kandidatov, izbranih na razpisih. Kot navaja naš vir, se nepravilnosti najbolj vrstijo v Elektru Ljubljana, kjer pa naj bi nekateri zaposleni tudi izvajali pritiske na vodilne v podjetju za sklepanje poslov z nekaterimi podjetji, s katerimi so povezani. Za enega od sektorjev pa naj bi bile kar tri osebe deležne privilegijev direktorja enega sektorja.

Golobič in Janković sta po pisanju našega vira svoje kadre nastavila tudi v Javnem holdingu Ljubljana, politične neopredeljenosti pa ne morejo zanikati niti v Termoelektrarni in toplarni Ljubljana ter drugih javnih podjetjih.

O domnevnih nepravilnostih smo povprašali tudi vse vpletene, a od njih še pričakujemo odgovore. Zgodbo o konkretnih akterjih bomo tako nadaljevali v naslednjih dneh.