Slovenija

Svet24 podaril križarjenje!

Sašo Avramovič
4. 6. 2013, 13.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Se še spomnite nagradne igre Odkrijte svet? Poglejte, kdo so naši zmagovalci!

Arsen Perić

Dopusti so pred vrati. Za nekatere daljši, za druge krajši, pomembno pa je, kako ga izkoristimo. Destinacije in namestitve so različne, od hotelov, apartmajev, kampov, avtodomov, prikolic pa vse do hišic, ki 'ponujajo' robinzonske počitnice. Veliko Slovencev pa še vedno raje potuje v skupini in stavi na skupinska križarjenja. 

Na križarjenjih lahko obiščemo najlepše kraje v Sredozemlju, severno Evropo, Karibe, Južno Ameriko in celo Aljasko ter Avstralijo in Novo Zelandijo. Skratka, ves svet nam je na dlani. Tovrstne počitnice smo v naši nagradni igri 'Odkrijte Svet!', ki je potekala do 16. aprila, podelili Darinki Sreš, Petri Lipovšek in Tomažu Gerdinu.

Križarjenje se izplača!

Križarjenja postajajo vse bolj priljubljena, tudi zato, ker so cenovno povsem primerljiva in včasih celo cenejša kot klasični dopust v apartmaju ali hotelu na Hrvaškem v organizaciji turističnih agencij. Skupinska križarjenja običajno vključujejo že vse prevoze, namestitev, takse, tudi organizacijo in prisotnost spremljevalca pri zadostnem številu prijavljenih potnikov. So ena najboljših izbir za družinske počitnice, zato nekateri organizatorji ponujajo tudi številne popuste. Pri podjetju Svet križarjenj lahko dobimo osemdnevno križarjenje, v času od 28. 6. do 5. 7. po Italiji, Siciliji, Balearskih otokih in Azurni obali že od 499 evrov na osebo, cena pa vključuje križarjenje po programu, namestitev v kabini izbrane kategorije, razširjeni polni penzion (zajtrk, kosilo, večerja, polnočni bife), kapitanovo večerjo, zabavni večerni program, predstave in animacije, športne aktivnosti, uporabo bazena in fitnesa. Če želimo dopust rezervirati prek turističnih agencij, cene nekaterih ponudb niso tako ugodne v primerjavi s cenami križarjenj.

V osnovi pa lahko rečemo, da so ponudbe in cene organizatorjev križarjenj primerljive ali v posameznih primerih celo cenejše kot cene turističnih agencij. Na ladji imamo nešteto možnosti za aktivnosti, lahko se sprostimo v wellness centrih, telovadimo v fitnes centrih, se osvežimo v bazenu, obiščemo igralnico, si ogledamo film ali se zabavamo dolgo v noč v barih in diskotekah. Ob vsem tem pa si bomo lahko še vsakodnevno ogledali čudovite kraje, v katerih se bomo ustavljali.

Arsen Perić
Arsen Perić
Arsen Perić