Slovenija

Matijevičevo krivdno razrešili iz Marifarma?

G.T.
23. 5. 2013, 21.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ukrep zaradi domnevnega širjenja zaupnih informacij. Mestna obast ji menda že išče zaposlitev.

Mediaspeed

Marifarm, hčerinsko podjetje javnega zavoda Lekarne Maribor, pestijo hude finančne težave, saj jim predstavlja največjo težavo velika kreditna zadolženost podjetja iz preteklih let zaradi gradnje tovarne zdravil, ki jo je postavilo propadlo podjetje MTB. Naložba je bila vredna skoraj 40 milijonov evrov, zato se kot edina možnost za rešitev omenja nujna dokapitalizacija.

Direktorica Marifarma Brigita Brumen, ki se je na čelo podjetja zavihtela avgusta 2011, potem ko so nadzorniki zaradi slabih poslovnih rezultatov razrešili tako direktorja Milana Pukšiča kot prokurista Milana Petka, nekdanjega mestnega svetnika in poslanca LDS, je v sredo sprejela za mnoge nepričakovano odločitev. Po naših neuradnih informacijah želi krivdno razrešiti Natašo Matijevič, ki je v Marifarmu zaposlena kot vodja marketniga in prodaje.

Matijevičeva naj bi si prislužila ukrep, ker je tudi izven podjetja širila zaupne informacije o poslovanju. A kot kaže, dodajajo naši viri, ji v prihodnje ne bo hudega. Mestna oblast ji bojda že na vse pretege išče novo zaposlitev, zato je vse glasnejše, da bi bi se zaposlila v občinskem zavodu Marprom, kjer je tudi predsednica nadzronega sveta. Brigita Brumen o tej zadevi ni želela dajati informacij, telefonistka Marifarma pa klica do Matijevičeve ni mogla prevezati, saj je dejala, da ni v službi. O razrešitvi je prvič slišal tudi Bernard Majhenič, direktor Marproma, ki je dejal, da trenutno zanjo nimajo delovnega mesta. „Morda bo direktorica, vendar me bo prej morala razrešiti,“ je dodal Majhenič.