Slovenija

Kradla sta prehrambene izdelke

STA / S.R.
15. 5. 2013, 13.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policisti iz Radelj ob Dravi so pri nadzoru prometa ustavili 27-letnika z območja Raven na Koroškem in 30-letnika z območja Slovenj Gradca, ki sta prevažala večjo količino prehrambenih izdelkov.

Dolenjski list

Ker nista znala pojasniti, od kje jima izdelki, so ju policisti vzeli pod podrobnejši pregled, pri tem pa odkrili še njune druge "podvige".

Tako so policisti ugotovili, da prehrambeni izdelki izhajajo iz vlomnih tatvin na območju Avstrije. Pri nadaljnjem zbiranju obvestil so tudi ugotovili, da sta 27- in 30-letnik utemeljeno osumljena, da sta storila več kaznivih dejanj velikih tatvin na območju Koroške in sosednjih občin.

Moška naj bi namreč v obdobju zadnjih dveh let vlamljala v gostinske lokale, poslovne prostore, kleti blokov, vrtne ute in druge objekte. Kradla naj bi predvsem prehrambene izdelke, cigarete, računalniško opremo, kolesa ter različno vrtno in ročno orodje. Prav tako naj bi bila kriva za več vlomnih tatvin iz poslovnih in stanovanjskih objektov ter gostinskih lokalov na območju Avstrije.

Policisti so obema odvzeli prostost ter v hišnih preiskavah našli in zasegli več ukradenih predmetov. Veliko ukradenih predmetov sta sicer v tem času uspela prodati, vendar so policisti več kupcev že uspeli identificirati in so jim zasegli predmete, ki izvirajo iz tatvin.

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so tako preiskali najmanj 30 kaznivih dejanj vlomnih tatvin, so sporočili s Policijske uprave Celje.