Slovenija

Na razpis za člana uprave Adrie Airways prispelo 15 prijav, predsednik uprave bo znan junija

STA / J.P.
8. 5. 2013, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na razpis za člana uprave Adrie Airways se je prijavilo 15 kandidatov. V družbi pričakujejo, da bo predsednik uprave imenovan junija, so za STA danes pojasnili v Adrii Airways.

Wikipedia

V Adrii Airways so pojasnili, da se na razpis niso prijavili kandidati iz tujine. Delničarji družbe so na skupščini 26. aprila sicer potrdili spremembe statuta, v skladu s katerimi za imenovanje za člana uprave ne bo več potrebno znanje slovenskega jezika.

Nadzorni svet je že pregledal prispele prijave in se odločil, katere kandidate bo povabil na razgovor. Povabljeni kandidati bodo imeli predstavitve in na podlagi teh bodo oblikovali ožji izbor, na podlagi tega pa bodo nadzorniki, ki jih vodi Tone Pekolj, imenovali predsednika in člana uprave.

Nadzorni svet Adrie Airways je 20. decembra lani iz ekonomsko poslovnih razlogov z mesta predsednika uprave edinega slovenskega letalskega prevoznika odpoklical Klemna Boštjančiča, na njegovo mesto pa je imenoval dotedanjega direktorja komercialnega sektorja Marka Anžurja. Ta je za STA potrdil, da se je prijavil na razpis.

Adria Airways je lani ustvarila 10,8 milijona evrov čiste izgube, kar je 10,2 odstotka manj kot leta 2011, ko je znašala dobrih 12 milijonov evrov, a nekoliko slabše od načrta prestrukturiranja, ki je za lani predvidel 7,5 milijona evrov izgube. Letos pričakujejo pozitiven rezultat. Anžur je za STA pojasnil, da je s poslovanjem družbe v prvih štirih mesecih letošnjega leta zadovoljen, saj prodaja kaže zelo dobro.