Slovenija

Napovedali smo - Slovenija se udira!

J.P./T.P.
30. 4. 2013, 07.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ko se je po svetu začela odpirati zemlja, smo se v našem časopisu vprašali, ali se udira tudi v Sloveniji.

Reuters

Minuli konec tedna se je pri Štorah udrla zemlja in na travniku je zazevala velikanska luknja. 

V nedeljo ob 10.14 je v Pečovju nad Štorami, občina Štore, na travniku prišlo do udora zemlje. Nastala je neznano globoka luknja, ki je nevarna za ljudi in živali. Gasilci PGD Štore so ugotovili, da je nastala luknja premera en meter in globine najmanj sedem metrov, zato so s trakovi zavarovali območje. O dogodku so bile obveščene pristojne občinske službe.

Je pojav velikanskih lukenj v tleh po svetu in pri nas kazalnik sprememb v zemeljski skorji?

Tovrstni pojavi obstajajo že od nekdaj, a se v zadnjih letih pojavljajo pogosteje kot kadar koli prej. Ameriški znanstveniki vzroke za epidemijo zevajočih lukenj pripisujejo zrahljani prsti, strupeni podtalnici, novogradnjam, puščajočemu vodovodu, rudnikom premoga, dolgim obdobjem suše in izčrpavanju podzemeljskih vodnih virov.

Povsod zevajo in goltajo

Na Floridi je izginil sedemintridesetletni moški, ko so se pod njim udrla tla. Oblast se sprašuje, ali ga bodo sploh kdaj našli. In to ni osamljen pojav. Zadnje čase v ZDA opažajo grozovito veliko teh pojavov. Dogajajo pa se tudi drugod po svetu. V glavnem mestu Gvatemale so se tla udrla trideset nadstropij globoko. V Venezueli so opazili luknje, premera več kot 305 metrov. Na Kitajskem se jih je od lanskega septembra samo v vasi Lianyuan pojavilo več kot dvajset, marca pa je na Floridi luknja požrla spečega 36-letnega Jeffa Busha, s posteljo vred. Reševalci so vse pregledali in prekopali, da bi našli njegovo truplo, a ga niso našli. Luknja, ki se je udrla pod hišo Bushevih, je dobesedno pogoltnila ubogega Jeffa. Po neuspešnem iskanju so reševalci, ki so jih med delom ogrožala nemirna tla, morali priznati, da ni nobene možnosti, da bi našli njegovo truplo, kaj šele, da bi ga našli živega. Kaj se dogaja z našo Zemljo? Zakaj povsod zevajo luknje? Na pravi razlog še čakamo. 

Za človeka, ki je izginil neznano kam, radi rečemo, da se je udrl v zemljo. Zdaj se ljudje dobesedno udirajo v zemljo. 

Luknja požrla avtomobile

Sredi aprila je posebno pozornost vzbudila avtomobilska nesreča v Čikagu, kjer se je na cesti odprla luknja in pogoltnila tri avtomobile. Najprej sta v luknjo zgrmela dva, nato se je začela širiti in je vanjo padel še tretji avtomobil. Četrtemu vozniku je uspelo pravočasno odpeljati z roba luknje. Nesreči je menda botrovalo preveč dežja, zaradi katerega so eksplodirale vodovodne cevi, vendar tega uradno nihče ni potrdil.

Stojijo za tem Iluminati?

Ena od teorij zarote vključuje Indo-avstralsko tektonsko ploščo, termonuklearno bombo in seveda Iluminate. Iluminati so skrivna sekta, ki baje skrivaj upravlja svet. Ti so menda leta 2004 na šibki točki indonezijske tektonske plošče razstrelili termonuklearno bombo, kar je domnevno povzročilo lomljenje plošč po vsem svetu. Premikanje plošč pa je menda sprožalo nedavne potrese in ugrezanje zemlje na različnih območjih po svetu. Tako se je znižala višina gorskih vrhov v Pakistanu za 6 metrov, nekaj podobnega pa opažajo tudi na drugih kontinentih. Zagovorniki te teorije menijo, da bo premikanje tektonskih plošč povzročilo hude potrese ter izbruhe starih in novih vulkanov, kateri natančno pa je razlog za takšno uničevanje, ni čisto jasno. Eni pravijo prenaseljenost, drugi omenjajo nafto, tretji pa kar oboje. 

Reuters

Reuters
Reuters
Reuters