Svet

Streljali na rusko potniško letalo

STA/R.S.
29. 4. 2013, 21.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Rusko potniško letalo s 159 potniki na krovu je bilo danes tarča raketnega napada nad Sirijo, k sreči pa letalo ni bilo poškodovano, je poročala ruska tiskovna agencija Interfax ob sklicevanju na dobro obveščene vire v Moskvi.

Thinkstock

Tudi ruska agencija za letalstvo je nato potrdila, da je letalo "bilo v nevarnosti".
Kdo naj bi izstrelil rakete, ni jasno. Vir je za Interfax povedal le, da jih je "sirska stran obvestila, da so neznani napadalci danes izstrelili dve raketi zemlja-zrak, ki sta nato eksplodirali v neposredni bližini civilnega letala ruske letalske družbe".
"Pilot se je z manevrom uspel izogniti raketi in rešiti življenja potnikov," je še dejal omenjeni vir, ki pa je dodal še, da napadalci najverjetneje niso vedeli, da gre za rusko letalo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Ruska zvezna agencija za letalstvo Rosaviacija je nato pojasnila, da je šlo za rusko letalsko tipa airbus 320 družbe NordWind Airlines, ki je letel iz egiptovskega letovišča Šarm el Šejk v ruski Kazan, ko je v sirskem zračnem prostoru prišlo do incidenta, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.
V ruskem zunanjem ministrstvu so medtem že sprožili postopke za razjasnitev situacije, še navaja Tanjug.