Slovenija

V Mozirskem gaju zacveteli tulipani

STA / A.M.
27. 4. 2013, 08.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Mozirskem gaju, ki letos praznuje 35-letnico delovanja, bodo danes odprli spomladansko razstavo tulipanov, ki bo na ogled do 5. maja.

Alesh Maatko

Predstavnik gaja Božo Plesec je povedal, da so poleg cvetočih poljan pripravili tudi še nekaj dodatkov. Otroke bodo tako razveseljevali z junaki iz risanih serij.

V kapelici sv. Valentina bodo na ogled prav posebne velikonočne butare t.i. potice iz Ljubnega ob Savinji, ki so letos prejele posebno priznanje kot zaščitena naravna dediščina. Poseben prostor so namenili razstavi eksotičnih živali, ki jo pripravljajo v sodelovanju z društvom Bioexo iz Ljubljane.

Vse dni razstave tulipanov bo pred parkom, ki se ponaša s posebnim tulipanom Mozirski park, urejen tudi sejemski prostor.

Plesec je spomnil, da je Mozirski gaj novembra lani prizadela poplava, ki je povzročila veliko škodo. Skoraj polovica parka je bila pod deročo vodo, ki je merila vsaj pol metra. Posledice te naravne nesreče bodo odpravljali še dolgo. Po njegovih besedah so letos želeli začeti čim prej z obnovitvenimi del, vendar sneg, dež, mokrota in mraz sanacije niso dovoljevali vse do 6. aprila.