Slovenija

Policija objavila razpis za nakup konja

M.R.
12. 4. 2013, 13.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Konj mora izpolnjevati naslenje osnovne pogoje: starost od 4 do 8 let, biti mora moškega spola in kastriran ter osnovno ujahan, pasme slovenski toplokrvni konj ali kaj podobnega, medtem ko barva ni toliko pomembna. Policisti medse sprejmejo rjavca, vranca, lisjaka ali sivca.

policija.si

Konj, ki se po videzu bistveno razlikuje od pasemskega standarda ali ima napake v funkcionalni telesni zgradbi, ni primeren za službo v policiji. Izjemoma je lahko v postopek nakupa sprejet tudi starejši ali mlajši konj, če kaže nadpovprečne značajske lastnosti in sposobnosti, o čemer bo odločala posebna komisija.

Vodja konjeniške enote se bo s ponudniki dogovoril za datum pregleda in prvega preiskusa, delovna skupina pa bo žival vzela pod drobnogled. Končna odločitev bo padla na podlagi splošnega videza, vedenja, stopnje izšolanosti, dovzetnosti za učenje, sprejemanje novih ljudi, odzivanje na določene okoliščine, pa tudi stanja kopit.

Konjerejci podrobnosti razpisa najdete na uradni spletni strani policije, ponudbe pa bodo možje v modrem zbirali do vključno četrtka 25. aprila.