Slovenija

Padla bo tudi cestninska postaja Dob

STA / S.R.
6. 4. 2013, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Družba za avtoceste v RS (Dars) bo v ponedeljek zjutraj začela z deli za preureditev cestninske postaje Dob na dolenjski avtocesti.

Promet.si
V ponedeljek se začenjajo dela na cestninski postaji Dob.

Dela bodo trajala predvidoma dva tedna, odstranili pa bodo sredinska cestninska otoka, kar bo vinjetnim vozilom omogočilo vožnjo s hitrostjo 60 kilometrov na uro, so danes sporočili z Darsa.

Zaradi rušitvenih in preureditvenih del bo promet tako v smeri Ljubljane kot Novega mesta predvidoma dva tedna potekal po eni vinjetni stezi in dveh stezah za cestninjenje tovornih vozil.

Dela v okviru preureditve čelne cestninske postaje Dob na odseku dolenjske avtoceste Ivančna Gorica - Bič poleg odstranitve sredinskih cestninskih otokov med drugim obsegajo še statične ojačitve obstoječe nadstrešnice, gradbena in asfalterska dela na vinjetnih stezah, preureditve električnih inštalacij ter dobavo in postavitev prometne opreme.

Po preureditvi bo promet potekal po dveh vinjetnih stezah z omejitvijo hitrosti 60 kilometrov na uro in treh stezah za tovorna oz. nevinjetna vozila v obeh smereh, od katerih bo ena hitra steza ABC.

Dob je peta cestninska postaja, kjer bo Dars odstranil sredinske otoke. Jeseni je preuredil cestninske postaje Log in Videž na primorski avtocesti ter Torovo na gorenjski avtocesti, v začetku aprila pa so dela stekla tudi na cestninski postaji Kompolje na štajerski avtocesti.

Dars je danes tudi sporočil, da bodo prav tako v ponedeljek začeli s sanacijo drenažnega asfalta na odseku dolenjske avtoceste Brežice - Obrežje. Prvi sklop del bo trajal predvidoma do 27. aprila, sanirali pa bodo 4,7 kilometra dolg odsek v smeri Obrežja. V času del bo promet potekal po drugi polovici avtoceste v obe smeri.

Predvidoma od 6. maja do začetka junija pa bodo sanirali še drenažni asfalt na 5,2 kilometra dolgem odseku v smeri proti Ljubljani. Tudi v času teh del bo promet potekal po drugi, sanirani polovici avtoceste v obe smeri. V prvi polovici junija bo na tem odseku za promet zaprt le en prometni pas proti Ljubljani, medtem ko bo promet po drugi polovici avtoceste, v smeri Obrežja, potekal nemoteno.