Slovenija

Z duhovnikom je seksal v spovednici

Petra Rupnik
4. 4. 2013, 20.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Moška prostitucija. Posilstva. Nasilni partnerji, droge in izživljanje s strani bogatih, vplivnih in prikritih homoseksualcev-tudi to je vsakdanjost istospolno usmerjenih Slovencev in Slovenk.

Klavdija Gobec, Thinkstock
Z duhovnikom je seksal v spovednici.

O tem bo v svoji knjigi, avtobiografiji, spregovoril 22–letni Nejc Rek, ki je zaradi svoje homoseksualnosti, kljub mladosti pretrpel marsikaj.

»Da sem homoseksualec sem ugotovil kar hitro, že v drugem razredu osnovne šole«, začne svojo pripoved danes 22-letni Nejc. Na začetku je svojo usmerjenost prikrival tako pred samim seboj, kot tudi pred družino in okolico. Prve žaljivke so prerasle tudi v fizično nasilje, ki se ga je sicer dokončno odrešil, ko se je preselil iz Velenja v prestolnico.  Nejc je že v svoji prvi resni zvezi izkusil najprej bolestno ljubosumje, zatem pa tudi fizično nasilje s strani partnerja. Vzrok so bili Nejčevi prijatelji in znanci, zaradi česar ga je partner sprva hotel dobesedno izolirati od družbe, zatem pa se je po Nejčevih besedah začelo pretepanje.  »Ko me je še zadnjič pretepel, sem komaj hodil. Dobil sem udarce v glavo, trebuh, noge. Bil sem ves krvav. Pobral mi je ves denar z računa in me vrgel na cesto. » pripoveduje Nejc in doda, da je to zgodbo sedaj zaključil za vedno. Poleg nasilnega partnerskega odnosa bo v svoji knjigi, ki naj bi izšla še pred poletjem, Nejc opisal tudi šokantne in nemalokrat krute zgodbe iz slovenske homoseksualne scene. Med drugim bo spregovoril o moški prostituciji med homoseksualci. Po Nejčevih besedah je ta v Sloveniji vse bolj prisotna, prostituti pa so pogosto mlajši fantje, ki so v to večkrat tudi prisiljeni zaradi finančnih težav ali drugih okoliščin. Kot dodaja Nejc so »stranke« večinoma starejši, vplivni in premožni Slovenci, nemalokrat tudi poročeni. »Veliko je tudi znanih Slovencev, ki se gibljejo v visokih krogih in živijo dvojno življenje«. Po besedah Nejca se moški homoseksualci prodajajo predvsem po hotelih in samotnih vikend hišicah po celotni Sloveniji. Veliko mlajših prostitutov pa zabrede tudi v težave zaradi drog in spolno prenosljivih bolezni. Nejc bo v svoji knjigi opisal tudi razmerje, ki ga je imel z duhovnikom iz štajerskega konca. Nejc pravi, da je homoseksualnosti med slovenskimi duhovniki veliko. Po njegovih besedah si veliko duhovnikov ustvari profile na različnih spletnih portalih za zmenkarije, kjer naj bi dajali tudi oglase, v katerih naj bi v zameno za spolne usluge mlajšim fantom ponujali denar. Tudi njega je duhovnik, ki ga je sicer poznal, kontaktiral preko enega izmed omenjenih spletnih portalov. Kot pripoveduje Nejc, se je kljub začetnemu šoku z njim dobil na pijači, po kateri sta pristala v spovednici, kjer sta, po Nejčevih besedah imela tudi spolni odnos. »Nekoč sem verjel v vse kar so rekli v cerkvi. Verjel sem, da je vse greh, danes pa sami na veliko grešijo. » zaključuje svojo pripoved Nejc, ki pravi da se je za pisanje avtobiografije odločil, ker želi razkriti resnico in marsikomu odpreti oči. »Poleg tega želim dokazati, da so tudi homoseksualci ljudje, kot vsi ostali«. In zato doživljajo tudi izredno trpke preizkušnje. 

Klavdija Gobec, Thinkstock
22-letni Nejc razkriva škandalozno ozadje homoseksualne scene v Sloveniji