Slovenija

Policija išče četrto osebo sobotne nereče

STA / R. S.
26. 3. 2013, 12.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policija okoliščine sobotne prometne nesreče na Šmartinski cesti v Ljubljani, v kateri sta umrli dekleti, intenzivno preiskuje tudi v smeri preverjanja morebitne četrte osebe v udeleženem vozilu.

Wikimedia

Po poročanju medijev so bili v kombiniranem vozilu namesto treh potnikov, kot je sprva kazalo, štirje potniki. Za volanom naj bi bil namreč lastnik vozila P. V. iz Litije, ki je po nesreči zbežal. Mediji so sprva pisali, da je bil voznik 28-letni moški iz okolice Litije, ki je bil v nesreči hudo ranjen, zato so ga nezavestnega odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana .Ko se je zbudil iz kome, je po poročanju medijev menda vprašal, kako je z voznikom, kar je bil razlog, da so policisti začeli iskati četrtega potnika v kombiniranem vozilu.

Na Šmartinski cesti v Ljubljani se je v soboto okoli 5. ure zgodila prometna nesreča, v kateri sta umrli 19-letno in 20-letno dekle, 28-letni moški pa je bil hudo poškodovan. Kombinirano vozilo je silovito trčilo v tovorno vozilo, pri čemer so potniki padli iz vozila. Kombinirano vozilo je peljalo po Šmartinski cesti proti Šentjakobu in v križišču s servisno ulico z uvozom iz avtoceste zapeljalo v rdečo luč, takrat pa je z njegove desne strani pripeljal 58-letni voznik tovornega vozila. Ta je nato trčil v desno stran vozila, ki ga je zato začelo zanašati po vozišču, med tem pa so iz njega padli vsi potniki.