Slovenija

Bo Simobil prevzel T-2 ali Tušmobil?

STA
7. 3. 2013, 17.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Predsednik uprave drugega največjega slovenskega mobilnega operaterja Simobil Dejan Turk je danes potrdil, da se zanimajo za povezavo oziroma v končni fazi prevzem kakšnega tekmeca na slovenskem trgu. V igri sta T-2 in Tušmobil, pogovori so v teku.

Facebook

"Za nas so zanimive povezave, ki so zelo dolgoročne. In seveda najbolj dolgoročno je, če bi prišli v položaj, ko bi lahko prišlo do nekega prevzema, čeprav se sicer prevzem včasih začne s kakšnim strateškim partnerstvom," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Turk.

Že v preteklosti so se pogovarjali tako z družbo T-2 kot s Tušmobilom, obe omenjeni družbi sta po navedbah Turka v danem trenutku oziroma tudi v prihodnosti zanimivi.

"Na eni strani je namreč prišlo do spremembe lastništva, pri čemer smo optimisti, da bomo z novimi lastniki lahko našli lažji pogovorni jezik, predvsem kar se tiče finančnih pričakovanj. V primeru podjetja Tušmobil pa tudi imamo znanega lastnika, pri čemer tudi upam, da bomo lahko pričeli s konstruktivnimi pogovori," je pojasnil prvi mož Simobila.

Na vprašanje, ali lahko že tekom letošnjega leta pričakujemo kakšen konkreten korak v tej smeri, je Turk odgovoril, da pogovori potekajo, a da niso še v položaju, ko bi lahko rekli, da so blizu kakšni rešitvi.

V T-2 so nad to informacijo presenečeni. V T-2 trenutno namreč ne potekajo nobeni pogovori o iskanjih morebitnih partnerjev ali novih lastniških povezavah - ne s strani Simobila ali njegovega lastnika Telekom Austria ne s strani katere koli druge družbe, so naknadno sporočili iz T-2 in dodali, da sicer s Simobilom od aprila lani uspešno poslovno sodelujejo pri mobilnem gostovanju.

"Cilj novih lastnikov družbe T-2, ki so v lastništvo vstopili po uspešno potrjeni prisilni poravnavi lani februarja, je dolgoročna stabilizacija družbe T-2," so še zapisali.

Iz Tušmobila, ki sodi pod okrilje skupine Tuš, so naknadno sporočili, da s Simobilom niso v pogovorih. "Tušmobil je perspektiven operater, zato o njemu sanja marsikdo. Potem ko smo bili lani najhitreje rastoči mobilni operater, nas ne presenečajo apetiti. Tušmobil ima več kot 250.000 uporabnikov in lastno nacionalno omrežje ter je v lasti Skupine Tuš," so zapisali.