Svet

Goli na kolesih

S.R.
7. 3. 2013, 16.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ko bi se kaj takega dogajalo tudi pri nas. Seveda poleti. Trenutno pa si takšne podvige lahko privoščijo le v toplejših deželah.

Huffington Post

Kolesarji v mestu Melbournu v Avstraliji so se namreč v soboto in nedeljo (2. in 3. marca) znebili oblek, se usedli na kolo in protestirali proti in za vse mogoče stvari. Šlo je za še eno svetovni dan gole vožnje kolesa.

Na Facebook strani dogodka so zapisali, da je ''spopad golih teles in avtomobilov'' najboljši način izpostavljanja nevarnosti, s katerimi se kolesarji spopadajo vsak dan. Poleg tega so želeli opozoriti na negativne učinke nafte, avtomobilov, vojne, porabe neobnovljivih virov energije, za povrh vsega pa so promovirali še pozitivno samopodobo.

Čeprav obleka med rekreacijskim dogodkom ni bila obvezna, pa je nasprotno veljalo za kremo za sončenje (v Avstraliji je precej vroče), čelade in čevlje. Goli kolesarji so po Melbournu sicer prevozili štiri kilometre. Kot je za tovrstne dogodke še v navadi, pa so mnogi udeleženci svoja telesa še polepšali z barvami za telo ter različnimi drugimi dodatki.