Slovenija

Ponoči zaradi snega kar 78 prometnih nesreč

STA / S.R.
23. 2. 2013, 11.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Močno sneženje po državi je znova povzročilo težave v prometu, a so se danes razmere umirile.

Tovornjake po poročanju prometno-informativnega centra še izločajo iz prometa, zaradi okvar in zdrsov tovornjakov promet ponekod poteka enosmerno, na mejnih prehodih s Hrvaško pa je zaradi snežnih razmer prepovedan promet za tovorna vozila.

Izločanje tovornih vozil poteka na glavni cesti Podlehnik - Gruškovje, v Podlehniku in na avtocesti Maribor - Ptuj na Dravskem Polju. Zaradi okvar in zdrsov tovornih vozil na regionalni cesti med Podgradom in Ilirsko Bistrico pri Harijah promet poteka izmenično enosmerno.

Zapore za priklopnike in polpriklopnike so na cestah Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič in Razdrto - Podnanos.

Prepovedan promet za tovorna vozila je na mejnih prehodih Jelšane, Starod, Središče ob Dravi, Zavrč in Petišovci zaradi snežnih razmer na hrvaški strani.

Popolne zapore prometa pa so po podatkih prometno-informacijskega centra na cestah Lokve - Čepovan, Predmeja - Lokve, Čepovan - Most na Soči ter Dolenja Trebuša - Oblakov vrh, cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

Po podatkih policije se je ponoči sicer zgodilo 78 prometnih nesreč. V 69 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v preostalih 9 nesrečah pa so bile tri osebe hudo telesno poškodovane, 15 pa lažje.