Na trzinski hitri cesti v jutranjih urah nastaja huda gneča v glavnem križišču v obrtno industrijsko cono (OIC) Trzin zaradi gradbenih del na cestišču.  

Na Občini Trzin so povedali, da bodo gradbena dela na tem cestnem odseku končana do 30.9., ko bodo končali z asfaltiranjem. 

In zakaj dela na cesti, ki je obremenjena predvsem ob koncu delovnika niso potekala čez poletje, ko so ljudje na dopustu?

V poletnih mesecih so dela potekala pred lokalno osnovno šolo, zato so bili z vsemi razpoložljivimi kapacitetami vezani na dokončanje del do začetka šolskega leta. V nasprotnem primeru se ne bi bilo možno pripeljati z vozili do šole, medtem ko do Ljubljane mimo "trzinske obvoznice" vodi več povezovalnih cest, pojasnjujejo na občini, kjer so prepričani, da bo preureditev križišča prispevala k hitrejšemu praznenje OIC v popoldanskem času, saj bosta proti Domžalam po novem, namesto enega, vodila dva prometna pasova.  

Dan brez avtomobila

S tradicionalnim dnevom brez avtomobila se bo končal Evropski teden mobilnosti. V številnih mestih so središča zaprli za promet, potnikom pa omogočili brezplačen javni prevoz.

V Ljubljani, kjer avtomobili v središču že tako niso dovoljeni, bodo na dan brez avtomobila delno ali v celoti zaprli še po eno ulico v vsaki četrtni skupnosti.

Mestna občina Ljubljana sicer že tradicionalno na zadnji dan tedna mobilnosti uporabnikom omogoča brezplačen javni mestni prevoz, prav tako bodo danes brezplačna mestna parkirišča P&R.