Prometni zamašek

Dolgi zastoji pri Trzinu

R.T.
22. 9. 2016, 10.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Do konca meseca bo močno oviran promet iz Domžal, Mengša in Kamnika proti Ljubljani po trzinski hitri cesti. Razlog je izgradnja dodatnega voznega pasu ki bo razbremenil gost promet ob popoldanskih konicah.

Svet24
Do konca meseca bo zaradi del na cestišču močno oviran promet iz Domžal, Mengša in Kamnika proti Ljubljani po trzinski hitri cesti.

Na trzinski hitri cesti v jutranjih urah nastaja huda gneča v glavnem križišču v obrtno industrijsko cono (OIC) Trzin zaradi gradbenih del na cestišču.  

Na Občini Trzin so povedali, da bodo gradbena dela na tem cestnem odseku končana do 30.9., ko bodo končali z asfaltiranjem. 

In zakaj dela na cesti, ki je obremenjena predvsem ob koncu delovnika niso potekala čez poletje, ko so ljudje na dopustu?

V poletnih mesecih so dela potekala pred lokalno osnovno šolo, zato so bili z vsemi razpoložljivimi kapacitetami vezani na dokončanje del do začetka šolskega leta. V nasprotnem primeru se ne bi bilo možno pripeljati z vozili do šole, medtem ko do Ljubljane mimo "trzinske obvoznice" vodi več povezovalnih cest, pojasnjujejo na občini, kjer so prepričani, da bo preureditev križišča prispevala k hitrejšemu praznenje OIC v popoldanskem času, saj bosta proti Domžalam po novem, namesto enega, vodila dva prometna pasova.  

Dan brez avtomobila

S tradicionalnim dnevom brez avtomobila se bo končal Evropski teden mobilnosti. V številnih mestih so središča zaprli za promet, potnikom pa omogočili brezplačen javni prevoz.

V Ljubljani, kjer avtomobili v središču že tako niso dovoljeni, bodo na dan brez avtomobila delno ali v celoti zaprli še po eno ulico v vsaki četrtni skupnosti.

Mestna občina Ljubljana sicer že tradicionalno na zadnji dan tedna mobilnosti uporabnikom omogoča brezplačen javni mestni prevoz, prav tako bodo danes brezplačna mestna parkirišča P&R.