Promet

"Peklenski" vikend na cestah se je začel

R.T.
29. 7. 2016, 15.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pred predorom Karavanke sedemkilometrski zastoj, čakalne dobe tudi na mejnih prehodih. Voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, na prometnoinformacijskem centru priporočajo, naj avtocesto zapustijo že na izvozu Lesce. Na primorski avtocesti med Vrhniko in cestninsko postajo Log je zaradi prometne nesreče oviran promet v smeri Ljubljane, nastaja zastoj.

Arhiv Svet24
Ta vikend na cesto z veliko mero potrpežljivosti.

Na ljubljanski južni obvoznici, med priključkom Lj. - zahod in razcepom Malence v smeri Malenc je zgoščen promet. Prihaja do zastojev.

Številna opozorila o povečanem prometu in zastojih na slovenskih cestah so se očitno izkazala za upravičena.

Prometnoinformacijski center poroča tudi o gneči in zastojih: 
- na gorenjski avtocesti med počivališčem Jesenice in predorom Karavanke proti Avstriji, kjer nastaja približno sedem kilometrov dolg zastoj, zato voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, priporočajo že izvoz Lesce;
- na ljubljanski vzhodni obvoznico pred predorom Golovec v smeri Malenc;
- na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje v smeri Kozarij; 
- na cestah Izola - Seča v obe smeri, Šmarje - Dragonja ter občasno na cesti Podlehnik - MP Gruškovje.

Čakalne dobe so tudi na mejnih prehodih za osebna vozila pri izstopu, in sicer na Dragonji in Gruškovju je čakalna doba približno 20 minut; pri vstopu v državo pa na Dragonji 20 minut.

Po podatkih Hrvaškega avto kluba (HAK) je na hrvaški strani 3 km dolg zastoj proti mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja.

Voznikom svetujejo, da jutri, 30. julija, zaradi predvidenih dolgotrajnih cestnih zapor po Gorenjski in po severno ljubljanskem območju ter pričetka nemških in italijanskih počitnic, pot skrbno načrtujejo. Priporočajo, da se na pot odpravite zgodaj zjutraj ali pozno zvečer. To soboto poleg običajne prepovedi za tovorna vozila velja še dodatna na območju Gorenjske ter na ljubljanski severni obvoznici nad 3,5 t od 8. do 22. ure.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si