Naval na morje

Dopustniki bodo povzročali gnečo

G.G.
8. 7. 2016, 08.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Počitnice so se pričele še na avstrijskem Koroškem in osrednjem delu Nizozemske. Pričakovati je povečan promet na cestah proti morju in Hrvaški.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.
Na agenciji za varnost prometa opozarjajo, da bo konec tedna na cestah več motoristov in kolesarjev. Vsem svetujejo izjemno previdnost in strpnost, prilagoditev hitrosti razmeram na cesti, motoristom in kolesarjem pa tudi uporabo zaščitne čelade. Na naših cestah je sicer letos umrlo že 14 motoristov, 15 pešcev in šest kolesarjev.

Najbolj pestro bo na določenih delih slovenskih avtocest in cest danes popoldne in v soboto med 7. in 15. uro.

Gneča bo zagotovo na relaciji Maribor – Ptuj – Gruškovje, kjer bodo v soboto zgodaj zjutraj že daljše kolone na koncu avtoceste v Dražencih. Zastoj je pričakovan tudi na avstrijski strani predora Karavanke, na odseku zahodne ljubljanske obvoznice in naprej v smeri Vrhnike ter na cesti Koper – Dragonja in Izola – Portorož – Sečovlje.

V soboto med 10. in 18. uro ter v nedeljo zvečer je pričakovati povečan promet tudi na cestah iz Hrvaške proti Avstriji. Zastoji so možni na mejnih prehodih iz Istre in Kvarnerja ter na Gruškovju, zelo zgoščen promet pa predvsem na primorski in gorenjski avtocesti v smeri predora Karavanke.