Promet

Jutranji zastoji

STA/M.J.
10. 4. 2015, 07.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je promet povečan proti mestom, na vpadnicah in mestnih obvoznicah. Zastoj nastaja na cesti Škofljica - Ljubljana.

promet.si

Na štajerski avtocesti so pričeli s pripravljalnimi deli za obnovo vozišča med priključkoma Arja vas in Šentrupert. V soboto bo promet potekal samo po enem voznem pasu v obe smeri, od nedelje naprej pa po eni polovici avtoceste.

Na štajerski avtocesti med priključkoma Celje/vzhod in Dramlje promet v obe smeri poteka po dveh zoženih pasovih. Proti Mariboru je en vozni pas speljan na nasprotno stran avtoceste.

Na primorski avtocesti med Kastelcem in Kozino proti Ljubljani so v aprilu predvidene popolne zapore vsak delovnik med 20. in 5. uro zjutraj ter vsak vikend od petka od 20. ure zvečer do ponedeljka do 5. ure zjutraj. Promet proti Ljubljani je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.

Od nedelje je na hitri cesti Koper - Izola zaradi gradnje navezave hitre ceste v predor Markovec predvidena popolna zapora od priključka Semedela proti Izoli. Prometna ureditev bo spremenjena, promet bo preusmerjen na vzporedno cesto. V nedeljo bo na tem območju potekala tudi prireditev, zato vozniki lahko pričakujejo gost promet.

Cesta čez prelaz Vršič je prevozna za vozila do treh ton in pol, cesta čez prelaz Predel pa je zaprta na italijanski strani zaradi zemeljskega plazu, obvoz je predviden čez prelaz Vršič.

Na mejnih prehodih ni posebnosti.