Slovenija

Družbeni aktivist Ahmed Pašić zapušča Slovenijo

P.R.
9. 4. 2015, 20.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Potem ko je na Jesenicah odjeknila vest, da družbeni aktivist Ahmed Pašić odhaja iz Slovenije, v listi Za boljše Jesenice napovedujejo nadaljevanje aktivnosti.

sta

V Pašićevem društvu in listi Za boljše Jesenice delujejo z namenom polepšanja mesta in življenja v njem, projekt pa je pred dvema letoma spodbudil prav Pašić.

Pred kratkim se je Ejga registriral kot društvo, ki deluje s širokim devetčlanskim upravnim odborom, saj obsega številne dejavnosti in skoraj 4000 članov. 

Kot je povedal občinski svetnik liste Za boljše Jesenice Matjaž Kaše, so svoj politični program, s katerim so slavili na lanskih lokalnih volitvah, oprli na vrednote, ki jih je z delom v iniciativi Ejga – za lepše Jesenice uveljavil Pašić.»Vendar naša lista ni personalna stranka, temveč smo v njej zbrani somišljeniki, da uveljavljamo skupne principe in načela,« je pojasnil Kaše. Lista nima formalnega vodje, čeprav so Pašića izbrali za županskega kandidata. Kot pravi Kaše, so vsi člani liste enakovredni. Tudi tisti, ki niso bili izvoljeni v občinski svet, še naprej sodelujejo pri delu liste.»Zato nas za nadaljnji obstoj po Pašićevem odhodu nič ne skrbi,« je dejal Kaše in dodal, da sta v 21. stoletju virtualno Beljak ali pa Singapur, kamor odhaja Pašić, enako oddaljena od Jesenic. Pašić bo tako še naprej povezan z Jesenicami, ostal pa bo tudi predsednik društva Ejga – za lepše Jesenice, ki ga je sprva zasnoval kot civilno iniciativo, v okviru katere so stekle akcije za urejanje mesta.

Pred kratkim se je Ejga registriral kot društvo, ki deluje s širokim devetčlanskim upravnim odborom, saj obsega številne dejavnosti in skoraj 4000 članov. Pašić, ki je med drugim postal tudi izjemna osebnost leta 2014 po izboru revije Naša žena, se je za odhod iz Slovenije odločil, ker v dveh letih, odkar se je z družino vrnil iz Singapurja domov na Jesenice, ni našel redne službe za preživetje družine.