Promet

Na cestah jutranji zastoji

PIC / T.C.
3. 12. 2014, 07.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so gneče zaradi jutranje prometne konice na štajerski avtocesti od Domžal proti Zadobrovi, na ljubljanski severni obvoznici od Kosez proti Bežigradu ter na cesti Medvode - Ljubljana. Na regionalni cesti Trojane - Izlake je oviran promet zaradi razlitega olja po cestišču.

Arhiv Svet24
Gost promet z zastoji dolg približno kilometer in pol na štajerski avtocesti pred delovno zaporo med priključkoma Celje - zahod in Celje - center v smeri Maribora.

Na hitri cesti Razdrto - Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in priključkom Ajdovščina je zaradi burje prepovedan promet za vsa vozila s ponjavami in hladilnike.

Na regionalni cesti Razdrto - Ajdovščina je zaradi burje prepovedan promet za kamp - prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Zaradi poplavljenih cestišč in zemeljskih plazov je polovična zapora na regionalni cesti Prem - Obrov med Premom in Čeljami, zaprte pa so tudi lokalne ceste Zarečje - Brce, Postojna - Grobišče, Laze - Planina in Unec - Planina.

Promet skozi predor Karavanke poteka izmenično enosmerno s čakalno dobo pred predorom. Nočne popolne zapore so med 23. in 4.30 zjutraj.

Vsak delovnik med 20. in 5. uro bo zaprta primorska avtocesta med priključkom Črni Kal in razcepom Srmin proti Kopru. Promet je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.

Predvidoma do 24. decembra je zaprta Cesta Krnica - Zgornja Radovna pri Spodnji Radovni zaradi rekonstrukcije ceste. Obvoz je urejen.

Zaradi zasneženih cestišč je zaprta cesta Mojstrana - Vrata med Peričnikom in Vrati, cesta čez prelaz Vršič pa je zaprta za ves promet.