Promet

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

U.K.
18. 7. 2014, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na avtocesti Maribor - Ljubljana pred priključkom Rogoza v smeri Ljubljane zaradi prometne nesreče oviran promet.

promet.si
Na gorenjski avtocesti pred cestninsko postajo Torovo žival na cestišču ovira promet v smeri Karavank/Avstrije.

Zaradi jutranje prometne konice je povečan promet v smeri večjih mest. Zastoj je na cesti Škofljica - Ljubljana.

Na hitri cesti Razdrto - Vrtojba med počivališčem Mlake in predorom Podnanos je zaradi okvare tovornega vozila oviran promet v smeri Podnanosa, na štajerski avtocesti pa pred priključkom Slovenska Bistrica - jug okvarjeno osebno vozilo ovira promet proti Mariboru.

Med 8. in 12. uro bodo na cesti Rimske Toplice - Zidani Most pri kamnolomu v Zidanem Mostu občasne 10-minutne popolne zapore zaradi miniranja.

V Laškem bo zaradi prireditve zaprta cesta Celje - Šmarjeta med 20. in 6. uro. Most čez Savinjo in Trubarjevo nabrežje bosta zaprta med 18. in 6. uro zjutraj.

V Ljubljani na Dunajski cesti v Črnučah je zaprt most čez Savo. Zapora bo predvidoma do konca oktobra. Obvozi so urejeni po Štajerski, Dunajski, Gameljski in Obvozni cesti.

Do 17. oktobra bodo na cesti Zagorje - Most čez Savo, na Kolodvorski cesti vsak dan med 9. in 17. uro kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja.

Prepovedi za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol, v turistični sezoni velja vsako soboto med 8. in 13. uro, na primorskih cestah med 6. in 16. uro; ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih med 8. in 21. uro, na primorskih cestah med 8. in 22. uro; skozi Karavanke pa, po odredbi avstrijskih pristojnih služb, prepoved za tovorna vozila velja ob sobotah med 8. in 14. uro.