Kultura

Alo, alo! Sta Rene in poročnik Gruber res par?

T.S.
26. 2. 2016, 06.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Obeta se nadaljevanje serije "Alo, alo"! Mediji pa namigujejo, da naj bi bila najbolj zanan lika omenjene serije, Rene in poročnik Gruber v resnici par.

YouTube
Sta poročnik Gruber in Rene v resnici par?

Serija Alo, alo je doslej najbolj gledana in najbolj dobičkonosna serija v zgodovini BBC. Posneli so 90 epizod, predvajali pa so jih skoraj po celem svetu. Med bolj prepoznavnimi liki iz nadaljevanke je bil poročnik Gruber, ki ni skrival interesa do istega spola.

YouTube
Rene je v seriji Alo, alo ljubil ženske

Še posebej pri srcu mu je bil lastnik francoske gostilne Rene, kar je bila podlaga za mnoge komične zaplete. 

Ampak, ali ste vedeli, da je v resnici svojo homoseksualnost na račun serije moral prikrivati nekdo drug. Tisti, ki se mu ženske enostavno niso mogle upreti. Njegovo pravo ime je Gordon Fitzgerald Kaye in danes šteje 74 let. Pred leti je bil komik, igral je ragbi, delal v tovarni, leta 1965 pa je celo intervjujal legendarne Beatle. Njegova pot ga je vodila med igralce in po nekaj manjših vlogah je stopil v čevlje Reneja. Prav zaradi njega je tudi sam postal legenda. 

Leta 1989 je objavil knjigo, nekakšno avtobiografijo, v kateri je razkril, da je bil zanj največji udarec, ko so tabloidi odkrili, da je homoseksualec. Stopil je pred ljudi in priznal, ljudje pa mu tega niso zamerili

Sedaj, ko pri BBC razmišljajo, da bi posneli nadaljevanje Alo, alo, so se mediji začeli zanimati za zasebno življenje tako »Reneja«, kot »poročnika Gruberja«, slednji pa ni nikdar zanikal in tudi ne potrdil homoseksualna nagnjenja. Nekateri celo namigujejo, da sta Gruber in Rene tudi v zasebnem življenju par.