Kultura

Maro iz oddaje Slovenija ima talent so peljali v 3D kino

D. B.
18. 12. 2015, 17.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Novinarka Sveta na Kanalu A je peljala v 3D kino 84 let staro Maro in se o filmu pogovarjala z režiserjema Mitjo Okornom in Tugom Štiglicem.

Mitja Okorn je za Svet na Kanalu A spregovoril o tem, kako se za drobiž posname film.

Tjaša Petrič in Andrej Peroša, novinarja informativne oddaje Svet na Kanalu A, sta ta december pripravila serijo prav posebnih prispevkov, ki si jih lahko ogledate vsako sredo, četrtek in petek v oddaji svet na Kanalu A. Ozrla sta se v preteklost in preverila kako se naš svet spreminja skozi čas.

In kaj boste lahko videli v današnjem prispevku? »V prispevku se bom vrnila nazaj, ko so filmi nastajali s fotoaparati in se odpravila med prve kolute slovenskih filmov. Kako je bilo takrat s slovenskimi filmi in zakaj smo jih sprva imeli tako malo, če je obenem prvi slovenski posnetek nastal le nekaj let za prvimi v svetu? Preverila sem tudi, kako je s filmsko industrijo danes, kako je z ameriško velesilo na tem podorčju in kakšen kos te »zabavljaške« industrije si lahko odrežemo mi. Govorila sem z režiserjem mladinskih filmov, Tugom Štiglicem, pa še z enim režiserjem, ki je uspel svoj prvi film, ki je postal uspešnica, skupaj spraviti praktično za drobiž - Mitjom Okornom. Bili smo tudi na snemanju novega slovenskega filma, v 3D kino pa sem Peljala 84-letno Maro, ki jo poznamo iz Slovenija ima talent... kaj takšnega je videla prvič,« pravi Tjaša Petrič.