Črna kronika

Krivdo zvalil na mladoletnika

Robert Marin
18. 12. 2015, 16.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na zatožno klop je včeraj sedel 44-letni Silvo Šerkezi iz okolice Kočevja, obtožen povzročitve splošne nevarnosti v steku z dvema lahkima telesnima poškodbama. Krivde ne priznava.

Svet24
Silvo Šerkezi

 Za Šerkezija je bil včeraj pred ljubljanskim okrožnim sodiščem izpeljan predobravnavni narok. Tožilka Mateja Gregorčič je Šerkeziju ponujala leto in 7 mesecev zapora ter podaljšanje pripora, on pa je pojasnil, da prizna, da je enkrat ustrelil, ne pa tudi, da je koga ranil.

»Gospa sodnica, priznam, kar sem storil, tistega, česar nisem, pa ne morem,« je med drugim dejal. Glavna obravnava se bo začela 28. januarja prihodnje leto. Policisti so Šerkezija sicer ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti in dveh poskusov uboja, vendar je preiskava pokazala, da 44-letnik kritičnega dne ni imel namena ubijati.

Aktivirana tudi posadka letalske policijske enote

Incident se je zgodil 1. julija. Naslednji dan je iz ljubljanske policijske uprave priromalo sporočilo: »Včeraj okrog 18. ure smo bili obveščeni o dogodku na območju Kočevja, v naselju Željne, v katerem naj bi bilo uporabljeno strelno orožje, storilci pa so pobegnili. Takoj je bilo aktiviranih in napotenih več policistov iz Ljubljane, prav tako je bila aktivirana posadka letalske policijske enote. Po do zdaj zbranih obvestilih, opravljenem ogledu in ugotovljenih okoliščinah je bila potrjena uporaba strelnega orožja in nevarnih predmetov. Domnevni razlog včerajšnjega dogodka so nedavni nerazčiščeni družinski spori. Zaradi uporabe strelnega orožja sta bili dve osebi lažje ranjeni, in sicer 53-letna ženska in 35-letni moški. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja, povzročitve splošne nevarnosti in lahke telesne poškodbe so policisti odvzeli prostost dvema osebama, 43-letniku in 16-letniku. Preiskava se nadaljuje.« 

Strelski incident se je zgodil 1. julija na pikniku v romskem naselju Željne pri Kočevju.

Robertu prestrelil rit, Marjano zadel v nogo 

V obtožnici beremo, da je Šerkezi na dvorišču romskega tabora na naslovu Željne 48a skupaj z mladoletnikom M. H. (v ločenem postopku je bil nedavno pravnomočno obsojen na 1 leto in 2 meseca zapora) izmenično streljal s pištolo znamke FEG AP, kalibra 7,65 proti Vojku Šerkeziju starejšemu, Vojku Šerkeziju mlajšemu, Tanji Hudorović, Draganu Šerkeziju, Alenu Pljaskoviću, Robertu Hudoroviću in Marjani Šerkezi. Robert Hudorović je utrpel prestrelno rano na zadnjici in stegnu, Marjana Šerkezi, ob kateri so bili vnuki, stari 2 in 12 let, pa je dobila prestrelno rano spodnjega dela desne noge.

Srčika spora: obtožbe o posilstvu

Obdolženi se je po naših informacijah v preiskavi zagovarjal, da so kritičnega dne v njihov tabor prišli Romi iz Ribnice, z namenom, da jih napadejo. Ravno je legel k počitku, ko je v barako pritekla njegova partnerica Lidija Hudorović in mu povedala, da štirje mikastijo njenega sina Mitjo. Šerkezi je vstal, vzel pištolo in enkrat ustrelil v zrak, napadalci so se razbežali, Mitja pa mu je nato iz rok izpulil pištolo in še naprej streljal. Obdolženi je takrat po lastnih besedah zbežal in poklical policijo. Izvedeli smo še, da je do incidenta prišlo na pikniku, in sicer zaradi kak mesec starih obtožb kočevskih Romov, da je eden od ribniških, Vojko Hudorović mlajši, posilil mladoletno pastorko obdolženca. Nadaljevanje kmalu.
foto: Svet24