Kultura

Slovenska premiera novega filma o Bondu drevi v Kranju

sta
4. 11. 2015, 07.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V kranjskem kinu Cineplexx bo ob 20. uri slovensko premiero doživel novi, 24. film o Jamesu Bondu Spectre, v katerem agenta 007 že četrtič upodablja Daniel Craig. V ljubljanskem Koloseju pa bodo film prvič zavrteli sedem minut čez polnoč oziroma ob 00.07. Film režiserja Sama Mendesa bo na redni spored slovenskih kinematografov prišel v četrtek.

Reuters
Daniel Craig

Svetovna premiera filma je bila 26. oktobra v Londonu, med drugim so se je udeležili tudi člani britanske kraljeve družine. "Nerad se gledam na velikem platnu, vloga Jamesa Bonda pa obožujem," je ob premieri dejal Craig.

Spectre, ki so ga snemali v Veliki Britaniji, Avstriji, Mehiki in Maroku, prinaša filmsko pustolovščino o najslavnejšem tajnem agentu na svetu, ki ga bo pot tokrat pripeljala do njegovega najbolj zloglasnega sovražnika in tajne organizacije Spectre.

Zaradi skrivnostnega sporočila iz preteklosti se James Bond poda na skrivno misijo v Mehiko, pot pa ga nazadnje pripelje v Rim, kjer spozna Lucio Sciarro, lepo in nedotakljivo vdovo razvpitega zločinca. Bond se vtihotapi na skrivno srečanje, kjer odkrije nevarno organizacijo Spectre. Max Denbigh, novi vodja oddelka za državno varnost v Londonu, se medtem sprašuje o upravičenosti Bondovih dejanj in o tem, ali je MI6, ki ga vodi M, sploh še potreben.

Bond se na skrivaj obrne na Moneypenny in Q-ja, da bi mu pomagala najti Madeleine Swann, hčer Bondovega dolgoletnega sovražnika G. Whita, ki utegne imeti ključ do razkritja organizacije Spectre. Ko se Bond začne približevati jedru organizacije, odkrije srhljivo vez med seboj in sovražnikom, ki ga išče, piše na spletni strani Cineplexxa.

Filmska franšiza o agentu 007 je ena najdolgotrajnejših v zgodovini filma, saj šteje že več kot 50 let. V njej so se tekom let pojavila nekatera izmed največjih igralskih imen vseh časov, franšiza pa je prepoznavna tudi po pesmih, ki spremljajo filme. Za Spectre je nosilno pesem, ki nosi naslov Writing's on the Wall, posnel britanski zvezdnik in dobitnik štirih grammyjev Sam Smith.