Kultura

Simon od RTV-ja zahteva odškodnino

mv
28. 8. 2015, 10.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Čeprav je novinar Simon Vandjal pred kratkim dobil novo službo na Pop Tv-ju, ne misli odnehati, dokler ne bo dosegel svojega in od RTV-ja, kjer je bil odpuščen zaradi sodelovanja v oddaji Znan obraz ima svoj glas, dobil odškodnino.

Pro Plus

Vandjala je Ljerka Bizilj odpustila, ker se ji je zdelo sporno, da se je odločil za sodelovanje v oddaji, ki jo je predvajala komercialna televizija. Takrat je sicer svojo odločitev argumentirala, da se je za odpust odločila, ker naj Simon ne bi obvestil odgovornih o tem, poleg tega naj ne bi spoštoval zavez in naj bi kršil obveznosti, ki jih je imel do nacionalne televizije.

Simon se s tem ne strinja, in čeprav je zdaj že srečen v novi službi, se mu to, da je bil na RTV-ju odpuščen čez noč, ne zdi pravično, zato je poiskal pravno pomoč. Če bo treba, bo vložil tudi tožbo, saj želi skleniti odgovor o odškodnini z nekdanjimi delodajalci. Znesek je skrivnost, a je skozi Simonove oči edina poštena rešitev za krivico, ki se mu je zgodila. Novinar je sicer tudi vodilni pevec skupine Cover Lover, s katero med vikendi nastopa, da mu ni dolgčas, pa poskrbita tudi žena Jelena in hčerka Miša Zarja.