Kultura

Desert je odličen! Ste za repete?

am
11. 10. 2014, 20.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Tin Vodopivec je z razprodanim Desertom v Cankarjevem domu vnovič dokazal, da je iz leta v leto boljši. Odličnim šala in obvladovanju 360-stopinjskega odra dodaja vse več improvizacije, s čimer potegne v središče dogajanje tudi gledalce.

Jernej Kokol

Jernej Kokol

Če ste pomislili, da bo Tin s tretjo predstavo v štirih letih v Štihovi dvorani prodajal prežvečen humor, ste se ušteli. Hiperproduktivni garač, ki poganja regionalni stand-up tudi kot soustvarjalec festivalov, TV-oddaj, klubskih programov in velikih gostovanj (Eddie Izard, Dylan Moran), vmes pa se prebija na britansko, ameriško in evropsko sceno, se je vrnil še boljši in še zabavnejši. Rdeča nit Deserta je hrana, na katero navezuje zanimive vsakdanje prigode, romantične burleske in družbena opažanja, kot pri vsaki dobri kuhariji pa navdušuje način, kako vas pripelje do prvega grižljaja.

Jernej Kokol

Tin ostaja kralj 360-stopinjske komedije, Štihova dvorana je pisana na kožo njegovi dinamiki in interakciji z občinstvom, ki ga s šaljivim provociranjem in odzivanjem na obnašanje vse močneje vpleta v svoje nastope. Njegov humor je splet besednih iger, izvedbe in osebnega sloga, ki je blizu tako širšemu občinstvu kot kolegom komikom in tudi drugim ustvarjalcem zabavnih vsebin. Ti niso spregledali odličnega prispevka ogrevalca Uroša Kuzmana, ki je navdušil s prigodami iz študentskih let, marsikdo od prisotnih pa se je z njim poistovetil tudi v vlogi mladega starša.


Tin bo z Desertom gostoval v Cankarjevem domu do silvestrovega (predstavi 16. in 23. oktobra se že hitro polnita), njegove misli pa so že usmerjene v prihodnje leto, ko se po Londonu in Seattlu podaja še na prestižni festival v Edinburgu. Ampak kje je še to. Najprej si privoščite Desert. Lahko tudi večkrat.

Šopek ljubiteljev dobre zabave

Jernej Kokol

Med nasmejanimi obrazi smo opazili FB-guruja Mateja Špeharja, lepotici Karin Škufco in Špelo Jereb, tam so bili vedno zabavni Boštjan Gorenc – Pižama, Perica Jerkovič, Anamarija Mitić, Nejc Šmit, Andrej Težak – Tešky ter številni drugi znani in neznani.