Vreme

Na Dolenjskem namerili kar 27 stopinj

G.G.
11. 10. 2014, 17.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Današnji dan je bil kot nalašč za pohod v naravo in druge športne aktivnosti na prostem. Nekateri bi lahko celo tarnali, da je bilo prevroče. V Cerkljah na Krki so namerili kar 27 stopinj Celzija., v Murski Soboti, Črnomlju in Novem mestu je živo srebro v termometrih prilezlo do številke 26, v prestolnici pa je bilo prijetnih 24 stopinj.

Reuters
In kako bo prihodnje dni? Ponoči in jutri bo v zahodni Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno, tam bodo ponekod občasno krajevne padavine. Drugod bo večinoma sončno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Popoldne bo ponekod spet zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem do okoli 16, najvišje dnevne od 18 do 23, v vzhodnih krajih do 26 stopinj C.

Poslabšanje šele v sredini tedna

V ponedeljek se bo jugozahodnik okrepil, ob morju bo zapihal jugo. Več oblačnosti bo na zahodu, kjer bo občasno ponekod deževalo, več sonca pa na vzhodu države. Tudi v torek se vreme še ne bo dosti spremenilo, le padavine na zahodu bodo pogostejše. V sredo bo tudi na vzhodu več oblačnosti, padavine se bodo dopodlne poajvljale predvsem v zahodnih in deloma v osrednjih krajih, popoldne pa kakšna malenkost tudi na vzhodu.