Slovenija

AGRFT končno v primernih prostorih

P.R.
11. 10. 2014, 16.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) je zaključila selitev in včeraj tudi uradno začenja delovati v najetih prostorih na Trubarjevi 3.

STA

Po besedah dekana AGRFT Mirana Zupaniča so prvi vtisi po selitvi pozitivni. Včeraj so simbolno, s kulturnim programom, zaznamovali zaključek selitvenega procesa, ki se je začel 1. septembra. Na Nazorjevi je AGRFT še vedno ohranila 762 kvadratnih metrov površin, kjer so v glavnem urejene gledališke vadnice.

Omenjene prostore imajo od frančiškanskega samostana v najemu še dve leti, približno tisoč kvadratnih metrov površin pa so v začetku oktobra predali frančiškanom. Frančiškanom so vrnili zgornje tri etaže, še naprej pa ostajajo v kleti, pritličju in prvem nadstropju. V stavbi na Trubarjevi 3, ki so jo najeli za deset let, so pridobili 2200 kvadratnih površin. Na to lokacijo so preselili vsebine, ki jih izvajajo v predavalnicah in seminarjih, knjižnico, arhiv, videoteko in tajništvo. »Končno smo prišli tako daleč, da imajo vsi profesorji svoje mize in stole ter prostor, kamor lahko odložijo svoje osebne predmete. Delovni pogoji so se nam zagotovo izboljšali,« je še dejal Zupanič.