Kultura

V parku dvorca Schönbrunn koncert poletne noči z Dunajskimi filharmoniki

STA/M.J.
16. 5. 2014, 05.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V parku dvorca Schönbrunn bodo Dunajski filharmoniki 29. maja nastopili na tradicionalnem Koncertu poletne noči. Dirigentska taktirka bo v rokah Christopha Eschenbacha, kot solist bo nastopil priznani kitajski pianist Lang Lang. Z brezplačnim koncertom želijo filharmoniki klasično glasbo približati čim širšemu krogu ljudi.

arhiv

Na prireditev bodo poskušali privabiti predvsem tiste, ki niso pogosti obiskovalci klasičnih koncertov. V baročnem parku dvorca bo zazvenela glasba Hectorja Berlioza, Franza Liszta in Richarda Straussa.

Prireditev, ki predstavlja vrhunec dunajskih koncertov, vsako leto v živo prenaša več kot 60 televizijskih in radijskih postaj. V minulih letih je privabila več kot 100.000 obiskovalcev. V primeru slabega vremena bo koncert prestavljen na 1. julij, so sporočili z Agencije za stike z mestom Dunaj Compress.

Dvorec Schönbrunn je ena izmed najbolj obiskanih turističnih znamenitosti avstrijske prestolnice, letno naštejejo več kot 2,5 milijona obiskovalcev. Cesarska poletna rezidenca iz sredine 18. stoletja je bila leta 1996 vpisana na Unescov seznam kulturne dediščine. Ureditev vrta se je v veliki meri ohranila nespremenjena še iz časa Marije Terezije.