Črna kronika

Za smrt študentke kriva »črna vrtnica«

Č.K.
15. 5. 2014, 20.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Mlada študentka (25) je v ponedeljek s petega nadstropja filozofske fakultete skočila v smrt. Njeni sošolci so povedali, da se je v zadnjem času čudno obnašala in oblačila izključno v črna oblačila. Ob skoku je v roki držala črn trak.

Prijatelji in sošolci 25-letne študentke grščine J. R., ki si je v ponedeljek vzela življenje s skokom s petega nadstropja beograjske filozofske fakultete, so še vedno v šoku.

Kot je v izjavi za javnost zapisala policija, se je deklo povzpelo na stol, odprlo okno in skočilo deset metrov v globino. V njeni roki so našli črn trak, kar njene prijateljice povezuje s pogovorom, ki so ga imele z dekletom le nekaj dni pred njeno smrtjo. Prepričane so namreč, da je bilo dekle članica sekte Črna vrtnica, ene najbolj zloglasnih sekt z Balkana.

Zloglasna Črna vrtnica naj bi po nekaterih pričevanjih delovala tudi v Sloveniji.

»Veliko je govorila o različnih nepravicah, proti katerim je bila nemočna. Večkrat je omenjala razne sekte, ampak na žalost nihče izmed nas ni niti pomislil, da bi se njeno življenje lahko končalo na tak način,« je dejala ena od njenih sošolk. »Bila je izredno pametno in kulturno dekle, tekoče je govorila pet jezikov, a v zadnjem času smo opazili, da se oblači izključno v črna oblačila,« je pripomnila njena dobra prijateljica.

Zloglasna sekta Črna vrtnica je poznana po tem, da si njeni člani vzamejo življenje z metom kocke ter da pijejo živalsko in človeško kri. V svoje vrste vabijo izključno inteligentne mlade osebe. Kadar kocka izbere določeno osebo, ki mora storiti samomor, ji sekta pošlje pismo, v katerem je narisana črna vrtnica in napisan datum, ko mora končati svoje življenje, saj naj bi po njihovi filozofiji le to skrajno dejanje vodilo v boljši jutri.

Zloglasna Črna vrtnica naj bi po nekaterih pričevanjih delovala tudi v Sloveniji in bila vzrok za smrt nekaj oseb. Več o sektah in njihovih nevarnostih pa v naslednjih dneh.