Kultura

Že šestič Hitri in Drzni, tokrat tudi s tanki

S.R.
4. 2. 2013, 12.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Superbowl ni samo največji ameriški športni dogodek, temveč zaradi velike medijske pozornosti tudi odlična priložnost za oglaševanje in promocijo. Oglasni čas je sicer pregrešno drag, a največje to ne moti.

Čeprav pol minute oglasa na Superbowlu stane kar štiri milijone ameriških dolarjev, zaradi ogromnega števila gledalcev – leta 2011 jih je dogodek spremljalo kar 111 milijonov – nobena cena ni previsoka. Kakršenkoli oglas namreč gromozansko število ljudi.

Priložnost je (tako kot za peti del) izkoristila tudi franšiza Hitri in Drzni, ki je na Superbowlu premierno prikazala napovednik za šesti film.

V šestem delu kultne visokooktanske franšize se bodo zopet združili igralci iz vseh predhodnih delov. Tako bomo lahko zopet videli Dominica (Vin Diesel), Briana (Paul Walker) in agenta Hobbsa (Dwayne Johnson), vrnili pa se bodo tudi preostali igralci iz serije.

Zgodba zvesto sledi dogodkom iz petega dela. Po tem, ko so Dom, Brian in druščina preprodajalcu mamil iz Ria ukradli 100 milijonov dolarjev, so se precej bogatejši razkropili po vsem svetu. A zaradi neprestanega življenja na begu in nezmožnosti vrnitve v domovino imajo vseskozi občutek, da v njihovih življenjih nekaj manjka.

Agent Luke Hobbs (Dwayne ''The Rock'' Johnson) medtem preko 12-ih držav zasleduje ekipo vrhunskih plačancev, ki ropajo cestne konvoje. Kmalu se razkrije, da jih vodi Dominicovo bivše dekle Letty (Michelle Rodriguez).

##IMAGE-19848##Ker Hobbs sam ni kos plačancem, mu ne preostane drugega, kot da za pomoč prosi Doma in njegovo ekipo. Plačilo? Oprostitev vseh zločinov njegove ekipe, tako da bi se vsi končno zopet lahko vrnili domov.

Kot je razvidno iz kratkega predstavitvenega filmčka, tudi v šestem delu franšize ne bo manjkalo spektakularne akcije (v igri so celo tanki), lepih deklet in seveda takšnih in drugačnih hitrih avtomobilov. Serija je s petim delom zaplavala v bolj cestno-roparske vode, kar se je izkazalo za modro odločitev, saj je bil finančno daleč najbolj uspešen v vsej franšizi. Režisersko palico bo tako kot pri prejšnjem delu v rokah držal Justin Lin, kar je praktično zagotovilo za še eno drvečo uspešnico.

Film bo v ameriške kinematografe prišel 24. maja (Američani takrat praznujejo spominski dan oziroma ''Memorial Day''.). Pri nas ga bomo morda prav tako videli na ta dan, ali pa kakšen dan kasneje.