Stari znanec

Foto: 37-letnik vlamljal in kradel po stanovanjih v Ljubljani, prepoznate zaplenjene dragocenosti?

J.V.
19. 6. 2024, 10.45
Posodobljeno: 19. 6. 2024, 10.46
Deli članek:

Ljubljanski policisti in kriminalisti so v tem tednu odvzeli prostost 37-letnemu osumljencu kaznivih dejanj vlomov, ki jih je izvajal na širšem območju Ljubljane.

PU Ljubljana
Zaplenjene dragocenosti.

Možakar je utemeljeno osumljen, da je vlomil v najmanj dve stanovanji. V enem primeru je iz stanovanja ukradel nakit, računalnik in druge tehnične predmete, v drugem pa je ostalo pri poskusu. Pri tem si je pridobil za okoli 1800 evrov protipravne premoženjske koristi. Osumljenec se je prijetju uprl in je poskušal zbežati, zato je osumljen še kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Med hišno preiskavo so mu zaplenili vlomilsko orodje in predmete, za katere se sumi, da izvirajo iz drugih vlomov.

Na sojenje bo počakal v priporu

Po obisku preiskovalnega sodnika je osumljeni končal v priporu. V preteklosti je bil že obravnavan za premoženjska kazniva dejanja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil ter preverjanjem povezav še z drugimi kaznivimi dejanji. O vseh ugotovitvah bo obveščeno tožilstvo. Ob tem policisti naprošajo morebitne oškodovance, ki bi prepoznali zasežene predmete, da pokličejo interventno številko 113 ali PP Ljubljana Bežigrad na tel. številko (01) 589 60 00, lahko pa se osebno zglasijo na sedežu enote na Posavskega ulici 3 v Ljubljani.

PU Ljubljana
Zaplenjene dragocenosti.

PU Ljubljana
Zaplenjene dragocenosti.

PU Ljubljana
Zaplenjene dragocenosti.

PU Ljubljana
Zaplenjene dragocenosti.