Pod Triglavom

Po zdrsu na snežišču se je po sreči ustavil na robu skalnega skoka

G.G.
19. 6. 2024, 10.34
Posodobljeno: 19. 6. 2024, 10.47
Deli članek:

Več je pohodnikov v gorah, več je nezgod in več je dela za gorske reševalce.

Policija
Po zdrsu je obtičal na robu skalnega skoka.

Jasno, toplo in stabilno vreme je priklicalo ljudi v naravo. Zaradi smole in v nekaterih primerih tudi nespretnosti in neustrezne opreme se je pripetilo več nesreč. Dežurna ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je v torek trikrat poletela na pomoč.

Najbolj se je utrip dvignil tujemu pohodniku, ki mu je zaradi neustrezne opreme zdrsnilo na snežišču v Ržu v okolici Kredarice. Po srečnem naključju se je ustavil na robu skalnega skoka, od koder so ga na varno spravili reševalci. Ti so že prej pomagali udeleženki soteskanja v soteski Fratarice, ki se je poškodovala pri skoku v tolmun. Tretjič so poleteli proti Kamniško-Savinjskim Alpam. Pod goro Kompotela je ustrezno obutemu pohodniku zdrsnilo na mokri skali, zaradi česar se je poškodoval in potreboval pomoč.

Policija
Helikopterska posadka je imela precej dela.

Že v ponedeljek so gorski reševalci na območju Pece pomagali štirim tujcem, ki so zgrešili pot in obtičali na zelo strmem in nevarnem območju.

Policija
Helikopterska posadka je imela precej dela.

Na mestu je opozorilo policistov: "Opozarjamo na previdnost, pozornost ter ustrezno opremljenost in pripravljenost. V gorah je tudi še sneg. Snežišča so zelo nevarna, pri hoji po njih ali pri prečenju pa je potrebna zimska oprema – cepin, čelada in dereze. Enako kot sneg je nevarna tudi mokra podlaga. Previdno."

Policija
Pod Triglavom je še sneg.