Ujet je

Prijeli posiljevalca iz Splita

M.G.
18. 6. 2024, 17.54
Posodobljeno: 18. 6. 2024, 17.56
Deli članek:

Notranji minister Davor Božinović je danes potrdil, da so pridržali moškega, ki je osumljen, da je v nedeljo sredi noči napadel 18-letnico, ji zlomil zapestje in jo nato še posilil.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska
Moški, ki je bil osumljen posilstva je za zapahi.

Spomnimo: napad se je zgodil v nedeljo malo pred tretjo uro zjutraj v splitski četrti Kman. Napadeno 18-letnico so po dogodku prepeljali v bolnišnico, kjer je prejela zdravniško pomoč. Ugotovljeno je bilo, da je huje telesno poškodovana v obliki zloma zapestja in lažje poškodbe glave in predvsem, da je bila posiljena. Odpustili so jo iz bolnišnice.

Dan za tem je policija objavila tudi videoposnetek osumljenega moškega, ki so ga posnele varnostne kamere in poprosila za pomoč tudi javnost, če bi kdo slučajno moškega prepoznal.

No, danes so zadevi do dna prišli kriminalisti sami, kakor je povedal notranji minister Božinović, "Policijsko delo je privedlo do aretacije, videoposnetek ni pomagal." Božinović je še dejal, da so moškega našli po klasičnih policijskih metodah in ne po namigih državljanov, ki jim je policija sicer včeraj zvečer poslala poziv za pomoč.

Hrvaški novinarji so sicer kritizirali delo policije in se spraševali zakaj so šele včeraj objavili posnetek, ko bi ga lahko že dosti prej. "Ta dogodek nas je upravičeno zgrozil, policija je takoj začela kriminalistično preiskavo in je uporabila vsa sredstva, ki so ji bila na voljo. Osebo, ki je povezana s tem dogodkom, je pridržala splitska policija. Posnetek je bil uporabljen, če bi lahko pomagal, toda ta primer je rešila policija s svojimi operativnimi metodami," je zaključil Božinović.