Smednik - Ljubljana

Zaradi odpadlega kolesa kombija verižno trčenje na dolenjski avtocesti

J.V.
16. 4. 2024, 10.20
Posodobljeno: 16. 4. 2024, 10.53
Deli članek:

Včeraj nekaj pred 8. uro zjutraj so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti iz smeri Smednika proti Ljubljani.

Svet24
Fotografija je simbolična.

Z ogledom in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je s tovornega vozila znamke Renault Master, ki ga je vozil 27-letni voznik, odpadlo zadnje kolo in obstalo na cesti. V oviro je potem trčil 56-letni voznik osebnega vozila znamke BMW avstrijskih registrskih tablic.

"Za njim sta pripeljala še voznik kombija in voznik osebnega avtomobila, ki sta zavirala in na nevarnost opozarjala s prižganimi smerniki. Kasneje je po prehitevalnem pasu pripeljal 83-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW, ki hitrosti vožnje ni prilagodil, da bi lahko varno ustavil, ampak je trčil v zadnji del kombija in v varovalno ograjo," pojasnjujejo policisti.

78-letno potnico v BMW-ju so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima huje poškodovano roko. Okoliščine nesreče še preverjajo, o ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili tožilstvo, so še sporočili iz novomeške policijske uprave.