Brez trupla ni zločina?

V iskanje trupla male Danke se je vključila posebna policijska enota

J.V.
15. 4. 2024, 08.40
Posodobljeno: 15. 4. 2024, 08.43
Deli članek:

V iskalno akcijo za truplom dvoletne Danke Ilić se je vključila tudi Žandarmerija Srbije, posebna policijska enota, pristojna je za varovanje dogodkov z visokim tveganjem, zagotovitev pomoči v primeru naravnih katastrof in preprečevanje terorizma. Posebno pozornost bodo namenili vodnim zbiralnikom, saj sta osumljenca bila zaposlena v PUK Vodovod.

MUP Srbije
Žandarmerija Srbije v iskanju trupla male Danke.

Iskanje trupla dveletne Danke Ilić, ki je 26. marca izginila v Banjskem polju pri Boru v Srbiji, se nadaljuje. Osumljenca za umor Srđan Janković in Dejan Dragijević sta v priporu, kam sta zakopala truplo pa še vedno ni jasno. V iskalno akcijo se je vključila tudi žandarmerija, posebna policijska enota, pristojna je za varovanje dogodkov z visokim tveganjem, zagotovitev pomoči v primeru naravnih katastrof in preprečevanje terorizma, poroča Blic.

Dedek si želi dostojno pokopati vnukinjo

Kakih 50 pripadnikov žandarmerije prečesava področje od struge reke Zlot oziroma istoimenske vasi do kraja Sumrakovac, pregledujejo pa tudi vodne rezervoarje, saj sta osumljenca bila zaposlena v PUK Vodovod in dobro poznata vodovodno omrežje. "Samo da najdemo truplo naše Danke. Da izvemo, kaj so te pošasti naredile z njo. Da jo dostojno pokopljemo in da vemo, kje jo lahko obiščemo," je za Blic povedal Milan Ilić, dedek umorjene punčke.

Brez trupla ni zločina?

Srbsko javnost medtem vznemirja besedna zveza "brez trupla ni zločina" - a odvetnik Jugoslav Tintor miri, da so storilci lahko obsojeni tudi na podlagi indicov in posrednih dokazov. "Iskanje bo potekalo, dokler bodo imeli policija in tožilstvo določene sledi, dokler bodo obstajale določene informacie, kje bi lahko našli truplo male Danke," pa je za Blic povedal nekdanji policijski inšpektor Bratislav Timotijević. Iskanje trupla po njegovih besedah sicer ne bo trajalo večno, osebo pa lahko za mrtvo razglasi samo sodišče.