Krvava Slovenija

Umor v Podgori; Medtem ko je sosed streljal nanj, klical 113 na pomoč

J.V.
11. 4. 2024, 13.40
Posodobljeno: 11. 4. 2024, 14.22
Deli članek:

Ugotovljeno je bilo, da je 64-letnik v gozdu opravljal gozdarska dela in opazil 52-letnika, ki je pričel streljati proti njemu. O tem je obvestil policijo na 113, povedal, kdo strelja in da ga je tudi že zadel. Na telefonske pozive se potem ni več odzival. Ob prihodu policije je bil že mrtev.

B.B./Dolenjski list
Fotografija je simbolična.

Kot smo poročali, so bili v ponedeljek nekaj po 15. uri gorenjski policisti obveščeni o streljanju na območju Policijske postaje Škofja Loka, na kraj je bilo napotenih več patrulj, v gozdu pa so našli moškega, ki je umrl nasilne smrti. Policisti so eni osebi že v ponedeljek odvzeli prostost, danes pa je o nekaterih okoliščinah primera spregovoril vodja sektorja kriminalistične policije na PU Kranj Primož Donoša. Ugotovljeno je bilo, da je 64-letnik v gozdu opravljal gozdarska dela in opazil 52-letnika, ki je pričel streljati proti njemu. O tem je obvestil policijo na 113, tudi povedal, kdo strelja in da ga je tudi že zadel. Na telefonske pozive se potem ni več odzival. Ob prihodu policije ni kazal znakov življenja, je pojasnil Donoša.

Streljal z lovskim orožjem, za katerega ni imel dovoljenja

Osumljeni je bil izsleden v gozdu, nekaj sto metrov od najdbe trupla žrtve, na licu mesta so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Na žrtev je streljal z dolgocevnim orožjem in dvakrat tudi zadel, potem pa poskušal še zabrisati sledi kaznivega dejanja. Opravljena je bila tudi hišna preiskava, med katero so zasegli predmete, ki bodo po besedah Donoše "pomembni za nadalni kazenski postopek". Strelno orožje med hišno preiskavo ni bilo najdeno, so pa pri ogledu okolice našli skrito orožje, za katerega domnevajo, da je bilo uporabljeno pri storitvi kaznivega dejanja. Gre za lovsko orožje, za katerega osumljeni ni imel dovoljenja. Danes je bil 52-letnik priveden na zaslišanje preiskovalnemu sodniku, ki mu je po pogovoru odredil pripor. Za umor je zagrožena kazen najmanj 15 let in največ 30 let zapora.

V ozadju naj bi bili več generacij stari zemljiški spori

Streli so odjeknili v vasi Podgora v občini Gorenja vas - Poljane, moškega pa naj bi umoril sosed. V ozadju naj bi bil spor okoli zemljišča, ki se med družinama vleče že več generacij.