"Hvala za vse"

V grozljivi prometni nesreči umrl prliljubljeni 22-letni nogometaš Lukas

D.K.
11. 4. 2024, 09.15
Posodobljeno: 11. 4. 2024, 10.55
Deli članek:

Komaj 22-letni nogometaš iz Zgornje Avstrije je bil udeležen v hudi nesreči in umrl. Njegov klub in soigralci objokujejo njegovo smrt in poudarjajo, da je bil priljubljen vzornik in zaupanja vreden soigralec, medtem ko se pripravljajo na skorajšnje slovo in izziv nadaljevanja igranja brez njega.

Union R&R Web Neukirchen am Walde
Voznik, ki je prejšnji teden umrl v nesreči, je bil priljubljen nogometaš spodnjega doma v Zgornji Avstriji.

Prejšnji četrtek se je v Nemčiji v Heiligenbergu (okrožje Grieskirchen) zgodila strašna nesreča. V križišču sta trčili dve vozili, ki ju je odbilo na sosednjo njivo. 22-letnega voznika kombija je vrglo iz vozila in je umrl na kraju dogodka.

Kot zdaj poroča "Ligaportal", je žrtev nesreče priljubljen nogometaš Lukas Moser ekipe Union Neukirchen am Walde. Od takrat so vsi v klubu globoko užaloščeni. "Vsi smo popolnoma osupli, da je bil naš dragi soigralec in prijatelj Lukas Moser tako brutalno iztrgan iz naše sredine."

"Luki" je bil pravi vzornik tako na igrišču kot izven njega, ki je predstavljal povezanost, ambicioznost, zabavo in absolutno zanesljivost. "Bodisi kot močan timski igralec, predan mlad trener ali vrhunski organizator raznih izletov in dogodkov, nanj si se lahko vedno zanesel."

"Še vedno ne moremo verjeti tej boleči izgubi in težko najdemo prave besede. Predvsem družini, pa tudi vsem prijateljem in znancem izrekamo globoko sožalje! Počivaj v miru in hvala za vse, Luki! Vedno bomo s teboj ohranili časten spomin! Neskončno te pogrešamo," so dodali.

Slovo bo v soboto, njegovi soigralci pa se bodo na igrišče vrnili le nekaj ur kasneje. "To bo velik izziv," je povedal vodja sekcije Max Gschaider za "Ligaportal". "Celoten nogometni klub je bil več dni v šoku. Lukas je bil branilec v borbeni ekipi in je bil zelo priljubljen."