Zločin v Tournaiju

Truplo lastnice restavracije našli v Šeldi, včeraj so izsledili še njenega morilca

R.T.
9. 4. 2024, 07.52
Posodobljeno: 9. 4. 2024, 07.53
Deli članek:

V Belgiji so aretirali domnevnega morilca 47-letne Belgijke, ki je bila prejšnjo soboto žrtev brutalnega nasilja.

Profimedia
Cathy Dubois

V valonskem mestu Tournai na zahodu Belgije je pred natanko enim tednom nek sprehajalec v reki Šeldi opazil truplo ženske. Preiskovalci so hitro ugotovili, da gre za truplo 47-letne Cathy Dubois, 47-letne lastnice restavracije, ki je izginila dva dneva pred tem. Še več, potrdila se je njihova teza, da je bila Duboisova žrtev nasilja. Izkazalo se je, da je bila kritično soboto, ko je izginila, med vračanjem iz svoje restavracije v središču mesta žrtev brutalnega napada. Že tisto nedeljo so na območju tamkajšnje železniške postaje izsledili njeno zapuščeno vozilo, v katerem so našli sledi krvi.

Profimedia
Pogreb 47-letne Cathy Dubois.

Organi pregona so njen primer sprva obravnavali kot kaznivo dejanje uboja, a je tiskovni predstavnik državnega tožilstva v Tournaiju po najdbi njenega trupla razkril, da je obdukcija potrdila, da so bile poškodbe na njenem telesu posledica »hudega nasilja.« Primer so zato prekvalificirali v kaznivo dejanje umora. Po poročanju belgijske televizijske mreže RTBF je storilec Duboisovo surovo pretepel, pri čemer je utrpela poškodbe glave in zlomljen nos. Nato jo je odvrgel v reko. Čeprav je najverjetneje umrla zaradi udarcev, pristojni ne morejo izključiti možnosti, da je bila v trenutkih, ko jo je storilec odvrgel v reko, še živa.

Belgijska policija je včeraj v povezavi z umorom aretirala osumljenca, mlajšega moškega, v lokalnem okolju znanega odvisnika od droge. Njegov motiv uradno še ni znan, a lokalni mediji poročajo, da je najverjetneje šlo za nasilen rop, ki se je končal z umorom.

Profimedia
Pogreb 47-letne Cathy Dubois.