Ovadba Usoka

Mladi kriminalist hudodelskim združbam kradel droge in jih sam preprodajal

J.V.
22. 3. 2024, 18.15
Posodobljeno: 22. 3. 2024, 18.32
Deli članek:

28-letni kriminalist je izvedel za kraje v Zagrebu, kjer hudodelske združbe skladiščijo droge. Namesto, da bi zadevo prijavil nadrejenim, sta po njegovem nareku 28-letni in 31-letni moški skupaj vlamljala v objekte, kradla mamila in jih preprodajala črnem trgu.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Hrvaški Urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (USKOK) je zoper 28-letnega kriminalističnega policista podal kazensko ovadbo zaradi zlorabe položaja, izdaje tajnih podatkov in preprodaje mamil, poroča portal Danica.

Mladi kriminalist je izvedel za kraje v Zagrebu, kjer hudodelske združbe skladiščijo prepovedane droge. Namesto, da bi zadevo prijavil nadrejenim, sta po njegovem nareku 28-letni in 31-letni moški skupaj vlamljala v objekte, kradla mamila in jih preprodajala črnem trgu. Skupno naj bi v obdobju od novembra 2022 do decembra lani zaslužili 90 tisoč evrov.

Pomagača umazanega policsta so prijeli po propadlem poskusu vloma v neko garažo v Zagrebu, v kateri se je v več športnih torbah skrivalo slabih 11 kg konoplje v vrednosti 19.500 evrov.