Rad teče pijan

Hudo pijan pobegnil s kraja nesreče

M.G.
20. 3. 2024, 09.34
Posodobljeno: 20. 3. 2024, 10.26
Deli članek:

Brez vozniškega dovoljenja in skrajno pijan je storil nesrečo, nato pa se mu je zdelo prav, da iz prizorišča še pobegne.

Profimedia
(slika je simbolična)

V včerajšnjih popoldanskih uricah, ko si marsikdo privošči krajši dremež po kosilu, je bilo za 49-letnika očitno že vsega preveč, še posebej pa alkohola. Ko je možak v izredno opitem stanju sedel za volan svojega Golfa je že vse skupaj kazalo, da se ne bo končalo dobro. In tako je tudi bilo, saj je v Dolenjem Suhorju pri Vinici izsilil prednost ter trčil v drugi avtomobil, nato pa so mu možgani prepojeni z alkoholom svetovali, da bo najbolje zanj če pobegne. In pobegnil je. Na srečo so ga policisti PP Črnomelj na podlagi opisa vozila hitro izsledili.

Pri tem so ugotovili, da povzročitelj nesreče sploh nima veljavnega vozniškega izpita, ko pa so mu ponudili test za vsebnost alkohola v izdihanemu zraku, je naprava izpisala rdeče številke, moški je namreč "napihal" 1,36 miligramov ali po starem 2,8 promilov. Zasegli so mu avto, zaradi kršitev pa so mu izdali plačilni nalog, poslali pa ga bodo tudi na sodišče. Določila Zakona o voznikih in Zakona o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določajo globo v višini 2.450 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 21 kazenskih točk.