Letalnica bratov Gorišek

Začenja se planiški praznik

A.S./STA
20. 3. 2024, 06.54
Posodobljeno: 20. 3. 2024, 06.56
Deli članek:

Danes ob 10. uri se bo na letalnici v Planici začel podaljšan planiški praznik, finale v smučarskih skokih za moške in ženske. Prvi se bo po letalnici spustil Rok Tarman, član domačega skakalnega kluba Rateče Planica.

Jurij Kodrun / M24.si
Letalnica Planica.

Rok Tarman, ki se bo na vrh odpravil v novem dresu izpod prstov nekdanjega letalca Roberta Kranjca, ima že precej izkušenj s planiške kraljice, saj se bo že petič kot prvi spustil po letalnici bratov Gorišek. Letos pa je tudi že poletel do 200 metrov na letalnici v Oberstdorfu.

Tokrat bo preizkus še večji izziv, saj bo kot prvi preizkusil tudi novo zaletno smučino. Organizatorji so v boju s spomladanskimi temperaturami letos dobili novost, za katero upajo, da bo odpravila morebitne težave. "Ta je tudi za nas največja neznanka, saj je še nismo imeli priložnosti preizkusiti. Upamo pa, da nam bo zmanjšala težave s smučino zaradi spomladanskih temperatur," je pojasnil vodja tekmovanja Aljoša Dolhar.

V četrtek sledijo kvalifikacije ter zadnja ženska tekma sezone, v petek prva posamična tekma, v soboto ekipna in nedeljo še posamična najboljših 30 v svetovnem pokalu.