Brazilsko - albanska naveza

Zaseg v Luki Koper; ladja iz Brazilije poleg soje tovorila tudi 260 kg kokaina

J.V.
19. 3. 2024, 08.55
Posodobljeno: 19. 3. 2024, 08.58
Deli članek:

V morju na terminalu za sipke tovore so v četrtek ponoči opazili potapljača, ki sta iz prostorov za balastne vode ladje, ki je iz Brazilije pripeljala sojo, poskušala potegnili več večjih torb z zavoji kokaina. Tihotapci bi na črnem trgu lahko s pošiljko zaslužili do 10 milijonov evrov.

Tržaška finančna policija
Vrednost zaplenjene droge bi na črnem trgu dosegla do 10 milijonov evrov.

V koprskem pristanišču so po poročanju TV Koper prejšnji teden zasegli približno 260 kilogramov kokaina, ob tem pa prijeli državljana Brazilije in Albanije. Čeprav običajno pošiljke prepovedanih drog v koprsko pristanišče priplujejo na ladjah, skrite v zabojnikih, odkrili so jih tudi že v strojih, pa je bil tokrat tovor skrit drugje, v prostorih za balastne vode.

V luko sta se po Rižani pripeljala z vodnima skuterjema

V morju na terminalu za sipke tovore so v četrtek ponoči opazili potapljača, ki sta iz prostorov za balastne vode ladje, ki je iz Brazilije pripeljala sojo, poskušala potegnili več večjih torb z zavoji kokaina. Tovor naj bi bil na črnem trgu po poročanju TV Koper vreden od osem do deset milijonov evrov. V luški akvatorij naj bi se z vodnima skuterjema pripeljala po Rižani.