1,74 promila

Igor vpričo policije pil rakijo in sedel za volan

J.V.
1. 3. 2024, 11.05
Posodobljeno: 1. 3. 2024, 11.09
Deli članek:

33-letnik je na sodišču vse priznal a hkrati zatrdil, da od dveh šilcev žganja že ni bil pijan.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Igor se je na sodniji branil, da so mu policisti namenoma sledili, ker so videli, da je spil dva šilca rakije. "Incident" se je po poročanju portala Danica pripetil lani na predbožični večer v Sesvetah na Hrvaškem. Alkotest je 33-letniku nameril 1,74 promila alkohola.

Zaradi težav doma se je na predbožični večer zatekel k prijatelju

Obdolženi se je zagovarjal, da je bil tistega dne zaradi težav s partnerko v težkem psihičnem stanju, zato je odšel k prijatelju, ki dela v okrepčevalnici. Spil je dve žganjici, tam je na pavzi vedrila tudi policija. "Videli so me, da pijem. Ko sem sedel v avto, da bi se odpravil domov, so mi sledili in me hitro ustavili," je visoko koncentracijo alkohola v organizmu pojasnjeval pred sodnikom za prekrške in zatrdil, da od dveh šilcev ni bil prav nič pijan.

Od kazni so mu odšteli 40 evrov za en dan v policijskem pridržanju

Sodnik ga je spoznal za krivega in mu naložil 800 evrov denarne kazni, od tega pa mu bodo odšteli 40 evrov, ker je en dan preživel v policijskem pridržanju. Plačati bo moral tudi 30 evrov stroškov postopka in en mesec ne bo smel sesti za volan. Kot olajševalno okoliščino so mu šteli, da je prekršek priznal in da nima veliko premoženja, kot oteževalno pa, da je bil v preteklosti že kaznovan za prometne prekrške, še piše Danica.