Split

Prijeli serijskega roparja; 34-letnega gasilca, zasvojenega z igrami na srečo

J.V.
23. 2. 2024, 15.35
Posodobljeno: 23. 2. 2024, 15.39
Deli članek:

Neuradno naj bi bil vzrok, da se je splitski gasilec lotil roparskih pohodov, odvisnost od iger na srečo. Pred pol leta je 34-letnik v prometni nesreči utrpel hude poškodbe, od takrat je na dolgotrajni bolniški odsotnosti in okrevanju.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti iz Kaštela na Hrvaškem so v sredo zvečer prijeli serjskega roparja - izkazalo se je, da gre za 34-letnega poklicnega gasilca iz Splita. Kot poroča Slobodna Dalmacija, so osumljenega T. K. ovadili petih ropov, enega poskusa ropa, roparske tatvine in velike tatvine. Kazniva dejanja je 34-letnik izvrševal na območju Splita, Solina in Kaštela. Neuradno naj bi bil vzrok, da se je gasilec lotil roparskih pohodov, odvisnost od iger na srečo. Pred pol leta je 34-letnik v prometni nesreči utrpel hude poškodbe, od takrat je na dolgotrajni bolniški odsotnosti.

S kapuco na glavi in pištolo v roki ...

Policisti so ga prijeli v sredo okoli 20. ure. S kapuco na glavi in pištolo v roki je vstopil v eno od trgovin v Kaštelu in iz blagajne vzel 100 evrov. Ko je trgovino zapuščal, mu je eden od domačinov poskušal preprečiti pobeg, a mu je 34-letnik pomahal s pištolo in zagrozil, da ga bo ustrelil. Kmalu je na kraj prispela tudi policija in roparja prijela. Splitski gasilec naj bi svoje roparske pohode pričel 4. oktobra lani, ko je iz kioska v Ramski ulici v Splitu odnesel 1900 evrov. Skupno je s kaznivimi dejanji zaslužil več kot 3500 evrov, še piše Slobodna Dalmacija.