Lisa Lopez Galvan

V streljanju v Kansas Cityju umrla priljubljena radijka, srečno poročena mati dveh otrok

J.V.
15. 2. 2024, 09.10
Posodobljeno: 15. 2. 2024, 09.18
Deli članek:

"Za Liso je glasba življenje in vir sreče," piše ob njeni biografiji na spletni strani lokalnega radia.

Facebook
Preminula Lisa Galvan Lopez s soprogom.

V streljanju med parado zmagovalcev ameriškega super bowla v Kansas Cityju je življenje izgubila Lisa Lopez Galvan, srečno poročena mati dveh odraslih otrok in didžejka ter voditeljica na lokalni radijski postaji KKFI. "Za Liso je glasba življenje in vir sreče," piše ob njeni biografiji na spletni strani radia. "Vsem je prirejala poroke. Vsi jo poznamo. Bila je tako polna življenja," je za Kansas City Star povedala ena od njenih sodelavk. Priljubljena radijka je umrla v bolnišnici za posledicami strelnih ran v predelu trebuha.

Več kot 20 ljudi je bilo v incidentu ranjenih, od tega devet otrok, ki so trenutno v oskrbi v bolnišnici Children's Mercy, je za ameriške medije povedala glavna medicinska sestra Stephanie Meyer. "Edina beseda, s kateri bi lahko opisala, kaj smo videli in kako smo se počutili, ko so jih pripeljali k nam, je strah," je v izjavi za javnost poudarila Meyer.

Do streljanja je prišlo ob robu glavnega zbirališča navijačev oziroma zahodno od železniške postaje Union, kjer se je zbrala množica ob koncu parade igralcev ekipe Chiefs po ulicah Kansas Cityja. Motiv za napad še ni znan. Zvezna država Missouri ima sicer enega najbolj ohlapnih zakonov glede orožja v ZDA, kjer lahko do njega pride praktično vsak, ki se mu zaželi streljanja.