Presenetljivo?

Putin bi raje kot Trumpa v Beli hiši videl Bidna

J.V.
15. 2. 2024, 06.55
Posodobljeno: 15. 2. 2024, 07.19
Deli članek:

"Je bolj izkušena oseba, je predvidljiv in je politik stare šole," pravi ruski predsednik Vladimir Putin, ki bo marca tudi sam naskakoval še peti predsedniški mandat.

Profimedia
Ruski predsednik Vladimir Putin v intervjuju za državno televizijo.

Ruskega predsednika Vladimirja Putina so v intervjuju za državno televizijo vprašali, koga bi raje videl v Beli hiši, Joa Bidena ali Donalda Trumpa. Odgovor je morda nekoliko presenetljiv. Putin je poročanju portala Meduza poudaril, da je za Rusijo bolje, če bo naslednji ameriški predsednik ponovno Biden. "Je bolj izkušena oseba, je predvidljiv in je politik stare šole," je pojasnil ruski predsednik, ki bo marca sam naskakoval peti predsedniški mandat, in dodal, da bo Moskva "sodelovala z vsakim voditeljem, ki mu Američani zaupajo".

Sam demence pri Bidnu ni opazil

Ruski predsednik je spregovoril tudi glede naraščajoče zaskrbljenosti glede Bidnovih domnevno upadajočih kognitivnih sposobnosti. "Z Bidnom sem se srečal v Švici; bilo je pred tremi leti in že takrat so govorili, da je nesposoben. Ampak nisem opazil nič takega. Seveda je vpogledoval v svoje zapiske tako kot sem sam pogledoval v svoje. Nič nenavadnega ni bilo. To, da se je v nekem trenutku pri izstopu iz helikopterja udaril v glavo ... naj vrže prvi kamen tisti med nami, ki se še nikoli ni kam udaril z glavo," je dejal Putin.